zondag 27 januari 2019

Weekendvaria met Alison, Bertus en kornuiten

Het was een gevarieerd weekend, daarom bevat ook dit bericht van alles wat.

Zo was er het muzikale deel op zaterdagavond. Frank belde mij die middag op, hij had een kaartje over voor het concert van Alison Moyet in Het Paard. Of ik zin had om mee te gaan. Nu had ik de 'Adele van de jaren tachtig' al eerder zien optreden in De Boerderij en op Parkpop en dat was beide keren goed bevallen. Dus die avond andermaal naar Alison die optrad voor een stampvol uitverkocht Paard. Wij waren in gezelschap van enkele andere Haag-vrienden onder wie Arne en Murat met hun beider partners, en andermaal waren we getuige van een prima concert.


Mevrouw Moyet is nog uitstekend bij haar karakteristieke stem en met haar twee begeleiders (toetsenist en ritmesectie) klonk het geheel bij vlagen als een complete symfoband. Naast enkele meer 'poppy' nummers zoals we die kennen van Yazoo, waren er ook enkele nummers die ik persoonlijk erg goed vond, vooral in muzikaal opzicht. Zoals 'The English U', wat mij betreft een van de mooiste nummers van de avond.

Mister and Mrs, Blue Sky in Het Paard
De volgende ochtend naar Delft voor een prestatieloop van vijf kilometer bij Bertus. Voor mij was het meer een testloop, om te kijken waar ik sta. Nu viel het weer erg tegen, het was koud, nat en behoorlijk winderig, maar bij de start was het droog. Na een kilometer of twee ging het weer flink plenzen.

Onderweg schoot mijn veter van mijn linkerschoen weer eens los, die zwiepte alle kanten op. Weet ik, beginnersfout, maar ach ik loop pas 51 jaar.... Langs de kant en opnieuw veteren, dat scheelde toch 45 seconden op de eindtijd, als ik die van mijn bruto finishtijd (28'44'') afhaal kom ik net onder de 28 minuten uit. Inderdaad geen schokkende tijd maar over de hele linie is er niet zo snel gelopen. Kan ook met het weer te maken hebben gehad, zelf had ik het vanaf de start tot aan de finish zwaar. Maar absoluut ontevreden ben ik ook weer niet.

Na de loop en uiteraard ook na de warme douche, het omkleden en een snelle koffie met Leen, Michel en Hizkia, terug naar Den Haag waar we (= wederom een groep Haag-vrienden) op Den Haag CS hadden afgesproken. We gingen naar Leiden voor een Winterbierfestival. Dit als alternatief voor het PINT Winterbierfestival dat jaarlijks in Gouda in het schoolgebouw van het Welland College werd gehouden. Werd, want dat is helaas opgehouden met te bestaan.


Maar ook deze locatie (Scheltema) had wel iets. Het gebouw is van oorsprong een fabriek waar onder andere dekens werden gemaakt, en dat fabriek-achtige karakter heeft het behouden, compleet met verdiepingen die je via stalen trappen kunt bereiken.


Er waren zestien brouwers aanwezig die tezamen meer dan 50 bieren op de tap hadden. Bij binnenkomst kregen we een speciaal proefglas, een boekje en twee munten, zelf kochten we een een aantal extra munten er bij.

Het was erg druk, maar zoals altijd bij bierdrinkers was de sfeer gemoedelijk en gezellig. We hebben allemaal verschillende biertjes uitgeprobeerd, over de hele linie was 'De Klapschaats' erg geliefd, maar ook de tip van Frank (Fruity Madness) die smaakte naar grapefruitsap was bijzonder. Daarnaast een aantal bokbiertjes uitgeprobeerd.


Na afloop hebben we bij een 'Italiaan' nog wat gegeten. Dat werd pasta of pizza. Smakelijk, we waren wel toe aan wat stevige kost na al die biertjes....

Geen opmerkingen: