vrijdag 18 januari 2019

Mooiweerloper

Mooiweer-loper, dat ben ik wel geworden. Vanmorgen een keer geen tweehonderdjes op de baan, maar een duurloop. Nu kwam dat goed uit, want de baan bij Haag Atletiek was spekglad, daar viel moeilijk tot niet op te lopen. Maarten en zijn mannen en één dame (als ik mij niet vergis) gingen daarom de duinen in voor een fartlektraining.

Zelf ging ik, na een kwartiertje rustig inlopen op het witbevroren grasveld achter het clubhuis, het krachthonk in. Het gebruikelijke programma afgewerkt, met de nadruk op bankdrukken. Wij gingen tot en met 80 kilo maar Wim Hartman 'pakte' nog eens vijf keer 100 kilo.


Ook meerkamp- en (hoog)springtrainer Hans Coolen was weer van de partij, met enige regelmaat bezoekt hij het krachthonk en volgt zijn eigen gevarieerde schema. Ton Gerritsen vroeg mij om Hans op de foto te zetten. Uiteraard gedaan!
Na het uurtje fitness nog een cappucinootje gedronken met de andere jongens, daarna het voorgenomen duurloopje. Dat ging via Laan van Poot en Westduinpark naar Kijkduin en verder tot een kilometer voorbij de afslag naar Roompot Bungalowpark, daarna over het Zandmotorpad terug naar Kijkduin en via Westduinpark en Laan van Poot weer naar de baan. De totale afstand was amper 12 kilometer, bruto deed ik er 90 minuten over maar heb diverse malen stilgestaan om foto's te maken met mijn mobieltje, dus netto kwam dat neer om 80 minuten.




Nee, bepaald geen snelle training - heen ging het zelfs langzaam - maar was blij toch een wat langere afstand te hebben volbracht. Bovendien was het prachtig weer, veel zon, nagenoeg windstil, prima loopweer.

En je komt zo nu en dag iemand tegen!




Geen opmerkingen: