zondag 20 januari 2019

Inspiratie na transpiratie

Bosjes van Pex, 20 januari 2019, 17:15 uur
Eigenlijk was ik van plan om vanmorgen naar Delft te gaan om bij AV '40 5, 10 of 15 kilometer te lopen. Maar dat is niet doorgegaan. In plaats daarvan besloot ik wat later in de ochtend een duurloop te doen, evenals vrijdag maar dan iets pittiger. Het weer was in elk opzicht ideaal voor zo'n onderneming maar dat heeft iedereen gemerkt. De hele dag stralende zon!

En het is goed bevallen! Ook nu kwam ik niet tot het aantal kilometers dat ik wilde lopen (het werden 12,5 i.p.v. 15 kilometer) maar het tempo (dl. 3) kon ik redelijk goed vasthouden. Uiteindelijk - inclusief korte onderbrekingen - kwam ik andermaal tot 90 minuten 'uit en thuis'.


Later in de middag naar het museum. Dat werden Het Museon en het Gemeentemuseum Den Haag. In het Museon dat vooral op kinderen is gericht maar zeer zeker ook interessant voor volwassenen, is momenteel een mooie expositie over de ontwikkeling van de fotografie, waarbij vooral aandacht is voor (natuur)fotografie.


Enkele tientallen van 's werelds beste 'Wildlife' foto's zijn hier tot 16 juni te bezichtigen. De fotografen zijn stuk voor stuk superprofessionals die voor de National Geographic werken en heel wat moeten afzien voor 'dat ene plaatje'. Maar dan heb je ook wat. Enkele voorbeelden gaan hierbij.

 

In Het Gemeentemuseum wat rondgesnuffeld. Ook hier een aantal exposities die het bezichtigen de moeite meer dan waard zijn!

Tot 27 januari (dus nog een week) is er werk te zien van de russische expressionist Alexej van Jawlensky. Veel landschappen, stillevens en portretten met een spirituele dimensie.


Dan is er tot en met 17 maart een groot deel van de benedenverdieping ingeruimd voor een grote expositie van het eigenzinnige werk van Ad Gerritsen. Veel portretten en mensenfiguren waaruit zijn blik op de tegenwoordige samenleving blijkt.En tot slot de tentoonstelling 'Femmes Fatales' over sterke vrouwen in de mode. De tentoonstelling bevat werk van een indrukwekkende lijst vrouwelijke (inter)nationale ontwerpers. Naast wereldberoemde namen komen in de tentoonstelling ook vrouwen aan bod die achter de schermen van menig modehuis verstrekkende invloed hebben of hadden, maar compleet onbekend zijn in de modegeschiedenis. Mooie tentoonstelling, en mannen zijn ook welkom!

Overbodig om te vermelden, maar toch: wie meer info wil verwijs ik naar de sites van het Museon en Gemeentemuseum Den Haag.Geen opmerkingen: