donderdag 17 januari 2019

Schuilen in De Vogelkelder


Het weer is wat je noemt een uienpan, en dat was het gisteren (woensdag) ook. Ik heb toen ook niet getraind, noch met de groep, noch voor mezelf. Ja, 's ochtends wat krachttraining, maar binnen is het droog. Lopen zat er echter niet in en ik had zelfs geen puf om bij de 'nazit' te verschijnen.

Vandaag (donderdag) wel even de loopschoenen aangetrokken maar na een half uur was ik alweer thuis. In dat halve uur vijf en een keer negen minuten in 10 km tempo gelopen. Het is bijna niets, maar altijd nog beter dan helemaal niets.


Tja, momenteel zit ik in een 'loopdip', vooral na mijn langzaamste tien kilometer ooit van afgelopen zondag. Dat het steeds langzamer gaat is een gegeven, moet ik niet over zeuren. Mentaal blijf ik altijd positief, alleen houdt het lichaam daarmee geen gelijke tred. Licht overgewicht (ondanks regelmatig trainen en sober eetpatroon 81 kilo wat zes kilo zwaarder is dan eind augustus), en niet in de laatste plaats de leeftijd maken dat ik na een zware loop of training zeker drie, vier dagen nodig heb om helemaal te herstellen. En die relatieve rust (wel wandelen e.d.) heb ik ook genomen, na zondag heb ik niet hardgelopen tot vandaag (dat is dus donderdag).


Oh nee, dat is niet helemaal waar, ik zou woensdag als 'meeloop-opa' meegaan naar De Uithof. Afgesproken was dat de kleuters rond 13:00 uur voor de school zouden veramelen en onder begeleiding van hun juffen en vrijwilligers (ouders of andere verzorgers zoals grootouders) naar het schaatspaleis zouden wandelen. Wat toch nog zo'n anderhalve kilometer is. Echter bij de school aangekomen was het rustig. Wel waren al eerder groepen vertrokken, en een dame die kennelijk bij de school hoorde zei dat iedereen al op weg was naar de Uithof, waarop ik mij in draf daarheen spoedde. Daar aangekomen zag ik wel een stoet kinderen naar binnengaan, maar de klas van Chloë was daar niet bij, waarop ik weer ben teruggerend. Even later stuitte ik op de 'juiste' groep en kon ik alsnog als begeleider meelopen.


Wel zijn wij gisteren met kleindochter Chloë naar Aventuria (De Vogelkelder) gegaan, de welbekende dierenwinkel, tevens mini-dierentuin met vissen, reptielen en diverse vogels. Ook is er een grot met daarin diverse attracties zoals het interieur van een schip, een rattenriolering en diverse dieren. Altijd leuk, zeker voor kinderen. Naderhand in het Oehoe restaurant nog iets gedronken.




Geen opmerkingen: