maandag 18 februari 2019

Haagse surprise party

Wij hebben afgelopen weekend wel kunnen profiteren van de zon, die bijna overal uitbundig scheen. Zelf ging ik gisteren naar de Waterleidingduinen in Vogelenzang. Zowel van station Heemstede Aerdenhout naar ingang De Oase als terug ging met de benenwagen die ook in de duinen het enige vervoermiddel bleef.  Toch eerst weer bij uitspanning De Oase een overheerlijke appelpannekoek besteld en verorberd voordat ik het duingebied in trok.

Ik moet zeggen dat het nog een vrij doodse boel was in het natuurgebied. Ik heb slechts drie damhertjes gezien - waarschijnlijk zijn er de afgelopen tijd veel afgeschoten - en heel lokaal kon je vogeltjes horen, vooral kool- en pimpelmezen. Maar in het water zag ik wel een zaagbek (vrouwtje) en die zie je ook niet iedere dag.


Ook zondag was het weer een mooie zon-dag. Er zat weinig anders op dan.... weer naar buiten!

Het spits van de dag werd in Delft afgebeten, uiteraard voorafgegaan door de reis daarheen met het OV. Bij AV 40 kon weer vijf of tien kilometer worden gelopen. Hoewel niet tot over mijn oren gemotiveerd om te gaan lopen, toch maar gedaan.

Het werd vijf kilometer, in feite 83 meter langer maar een kniesoor die daar op let. Van de aanwezige clubgenoten koos ook Pierre voor deze afstand, terwijl Leen, Hizkia, Paul en Michel voor de langere afstand gingen.

Het was prachtig weer om te lopen, ik liep in een niet al te rap maar wel steady tempo. Dat maakte dat de eindtijd er niet een was om over naar huis of op dit blog te schrijven. Maar goed, er ìs gelopen en dat is ook wat waard.

's Middags naar Haag Atletiek, maar nu eens niet voor de kracht- of looptraining maar voor een verjaardagsfeestje. Een van onze trainers, Jan Passchier, wordt dinsdag 60 jaar en hoewel hij dat feit niet wilde vieren dacht een groep dames die bij hem trainen daar anders over.

Zo kon het gebeuren dat hij deze ochtend, na een gezamenlijke spin-sessie, met Karin en Sandra terugreed en Sandra aangaf nog even langs Haag Atletiek te willen gaan om haar loopschoenen die zij daar had laten staan, op te halen. Toen hun auto de baan opdraaide, hief het gezelschap dat zich op het bordes bevond - ongeveer vijftig personen - luidkeels het welbekende lied 'Lang zal-ie leven' aan. Toen begon Jan te begrijpen wat er aan de hand was....





Geen opmerkingen: