zondag 24 februari 2019

Zonnige vierde van de 1 van de 4: dat werd gevierd!

Lekker in het zonnetje kijken naar de prijsuitreiking
Na een voor mezelf zowel intensieve als ontspannen zaterdag volgde de zondag met een gedenkwaardig moment: de laatste van de serie lopen in het kader van de 1 van de 4 loop.  Het evenement greep plaats bij AV Sparta in het Zuiderpark. De spartanen waren tevens gastheren en gastvrouwen deze dag.

Naderhand bleek dat ze ook winnaar van het 1 van de 4 circuit seizoen 2018/2019 zijn geworden. Gefeliciteerd Spartanen, het is welverdiend en van harte gegund!

Ik had stalpoten - gisteravond vier uur lang gestaan bij Tony Hadley - dus maar eens kijken hoe het zou gaan. De weersomstandigheden waren ronduit ideaal voor de lopers: windstil en heel zonnig. Lente-achtig, kortom. Nou was daar bij vertrek van huis nog niet veel van te merken: het was toen ijzig koud, bijna 'vriezig' weer dus met fleecetrui, winterjas en handschoenen aan op de fiets. Dat bleek geen overbodige luxe. Maar het werd snel warmer. Na het omkleden bij Sparta en inlopen (met Team Mulay) gingen achtereenvolgens het loopjack en één van de twee t-shirts uit.

Foto José Xavier
Evenals vorige keren kon er òf vijf òf tien kilometer worden gelopen. Zelf had ik mij afgelopen woensdag - vijf minuten voor de deadline - ingeschreven voor de tien kilometer.

De lopers van de 5 en de 10 kilometer startten gelijktijdig. Echter moesten de 10 km lopers ditmaal een aardig stukje lopen naar hun startpunt, ongeveer vijfhonderd meter vanaf Sparta, bij een brug midden in het Zuiderpark. Daar ging de groep op weg. Ik ken mijn plaats en startte achteraan.

Eenmaal gestart, bleek het lopen in een enkel dun t-shirt en korte broek prima te doen. Nu had ik wel geen korte broek maar een soort van loopbroek/maillot aan, maar daar ondervond ik geen hinder van. Ik liep voor mijn gevoel in een 'normaal' tempo dat ik wellicht vast zou kunnen houden. En dat was ditmaal - eindelijk weer eens - het geval, geen inzinkingen.

Geen flauw idee wat voor tijd ik liep maar toen ik uiteindelijk na vier ronden finishde kwam ik uit op 55 minuten en 57 seconden, op de tijdklok. Nog geen wereldtijd, maar beter dan ik - gelet op voorgaande loopjes, waar ik rond de 58 minuten finishde - verwacht had. Dus tevreden!

(N.B. Na de finish was ik nog 'blijer' omdat ik na aankomst en teruglopen zag dat de tijdklok op 55:12 stond. Dat zou betekenen dat ik onder de 55 minuten zou zijn gefinishd.  Bij navraag bij de tijdwaarneming werd gezegd dat dit klopte, ik zou 54:57 hebben gelopen. Maar uit de officiele uitslagen bleek dat ik - en waarschijnlijk ook anderen die ongeveer gelijktijdig waren gefinishd - toch de tijd had gelopen die toen nog goed stond op de tijdklok. Kennelijk was die klok op zeker moment een minuut 'teruggesprongen'. Maar goed, onder de 56 minuten is ook niet slecht, voor mij dan).

Na afloop bleek dat vrijwel iedereen tevreden was met zijn/haar tijd. Het mooie weer en de wetenschap dat dit een 'seizoenafsluitende' loop was zullen daar mogelijk aan hebben bijgedragen.

Zeker Ilja was in haar nopjes. Het intensieve sporten van de laatste tijd (lopen, spinnen, zwemmen, fietsen etc.) heeft haar klaarblijkelijk sneller gemaakt want ze liep zomaar drie minuten van haar voorlaatste snelste tijd af. Goed bezig! Maar dat geldt voor iedereen die heeft meegelopen.

Na afloop van de loop werden de winnaars van diverse categorieën naar voren geroepen en in de bloemetjes en bekers gezet. Figuurlijk dan. Het zou te ver voeren om hier alle namen te vermelden maar wie dat wil weten: op deze plek staat het een en ander! Ook (veel meer) foto's!



Geen opmerkingen: