dinsdag 5 februari 2019

Poëtische wandeling door Den Haag Technische strubbelingen waren de reden dat ik de afgelopen week moeilijk foto's kon plaatsen. Zoals van de stadswandeling vorige week, op zaterdag 2 februari.

Vandaag wat ruimte vrijgemaakt op mijn OneDrive, zodat het probleem grotendeels opgelost lijkt.

Goed, ter zake!

Vorig jaar heeft wandelvriend en ex-collega Walter van Teeffelen aandacht besteed aan de muurgedichten  (link) die met name in de Haagse Archipelbuurt op diverse muren zijn geplaatst. Het leek hem een goed idee om deze met wandelgroep De Doornvogels te bezichtigen via een door hem voorgelopen route.


Nu was het weer niet al te best deze zaterdag in tegenstelling tot de dag daarop, toen duizenden midwinterlopers en loopsters in Apeldoorn van de zon konden genieten. Het gezelschap dat zich voor de zaterdagwandeling had verzameld in Paviljoen Malieveld - beter bekend als 'de poffertjestent' - was iets kleiner, zodat we uiteindelijk met z'n drieën op pad gingen.


Het werd een mooie wandeling door de prachtige archipelbuurt: Denneweg, Javastraat, Mauritskade, Indische buurt, en niet in de laatste plaats de Mallemolen met de 'hofjesachtige' entourage en pittoreske woningen. Gek eigenlijk, zo vaak in deze buurt geweest - heb er zelfs jarenlang gewerkt - maar toch, zodra je zo'n wandeling een thema meegeeft, wordt je als het ware een toerist in eigen stad. Je merkt dan dingen op waar je altijd aan voorbijgaat.


Dat geldt zeker voor de muurgedichten, maar we hebben ze (bijna) allemaal gezien! Zie voor meer foto's HIER!

De wandeling hebben wij onderbroken bij Café Banka in de Bankastraat (Sic). Een mooi bruin café met buitenterras - maar daar was het nu uiteraard te koud en nat voor - waar we van een prima lunch genoten. Maar eens een keer bezondigd aan kroketten en chocolademelk met (veel) slagroom!

Geen opmerkingen: