maandag 26 augustus 2019

Flashbacks bij laatste kerkpolderloop

Gisteren (zondag 25/8) was alweer de laatste Kerkpolderloop van het seizoen. Sportcentrum Allround was aan de beurt om deze laatste editie te organiseren.

(N.B. de foto's bij dit stukje zijn niet vandaag, maar van diverse vorige kerkpolderloopjes. Dit alles voor de sfeerplaatjes. Bijna onnodig te zeggen dat deze door onze onvolprezen fotograaf Bas van Binnendijk zijn gemaakt!)


Nu is het bepaald geen gewoonte om daags na een wedstrijd/prestatieloop (in dit geval de Bradelierloop) er weer een te lopen, maar voor de Kerkpolderloop maak ik - evenals vorig jaar - een uitzondering. Al was het maar vanuit een gevoel voor traditie. En ach, het waren 'maar' vijf km loopjes dus dat moet kunnen.

Nu wilde het geval dat ik gistermorgen mijn OV-jaarkaart niet kon vinden, of preciezer: het nektasje dat ik vaak bij mij draag en waarin ik de broodnodige pasjes bewaar. Zaterdag, bij de Bradelierloop,  had ik het nog bij me. Om een lang verhaal kort te maken: later in de vooravond, na zowel 'chauffeur' Jan W. als voetbalclub V.V. Lyra gebeld te hebben of zij iets hadden gevonden (niet dus), kwamen buren van zo'n tien huizen verderop aan de deur met het tasje dat zij ergens op straat, op de Laan van Meerdervoort, hadden gevonden. Blij natuurlijk want naast die OV-jaarkaart zat er mijn ID-kaart in. Hoef ik nu niet meer opnieuw aan te vragen tegen aanzienlijke kosten. Maar de OV-kaart had ik toen al laten blokkeren en opnieuw aangevraagd. Komt ook goed.

Hoe dan ook wilde ik gistermorgen naar Delft, of liever gezegd naar Den Hoorn. Dus pakte ik de fiets en peddelde via Wateringen naar genoemd sportcentrum, toch al gauw vijftien kilometer. Het was nog vroeg, half negen en het weer was ideaal: nog niet te warm en heerlijk rustig op straat.


Om tien over negen was ik ter plekke, kort daarna gevolgd door Pierre die eveneens met zijn (vouw)fiets was gekomen en Ellis, een van onze snelle Haag-dames. Ook Mulay was er, ditmaal zonder zijn pupillen want die hadden gisteren in De Lier al hun snelste beentje voorgezet. Alleen spartaan Ton van Kleef was er, hij liep naderhand een uitstekende tijd.

Nu had ik door alle hectiek van de verloren pasjes mijn sportbroekje vergeten, waarop Mulay mij de zijne aanbood, hij ging toch niet lopen. Mooi broekje was het, blauw met geel, kleurde goed bij mijn fluoriserende gele t-shirt. Maar toen ik mijn bermuda uittrok bleek dat ik mijn sportbroekje daaronder thuis al had aangedaan. Kon ik Mulays broekje weer aan de rechtmatige eigenaar teruggeven. Toch bedankt Mulay!


Even wat rustig ingelopen, om kwart over tien was de start. Of het door het fietsen kwam of het inlopen, geen idee, maar ik had er zin in en ging hard van start. Veel te hard, ik had de eerste 500 meter de kopgroep - toen al aangevoerd door de latere 'winnaar/winnares', het nieuwe regionale loopfenomeen Hannah Oldroyd met haar vriend in het kielzog - nog in het vizier, dus ff dimmen. Dat dimmen ging overigens vanzelf. Had overigens niet het gevoel dat ik stuk kwam te zitten. Uiteindelijk kwam ik in 27 minuten en 40 seconden (één minuut sneller dan daags ervoor) over de meet en wist een aantal lopers voor te blijven die mij meestal de baas zijn. Hoe dan ook lekker gelopen.

Vrolijke kerkpolderlopers (2017)
Na een korte nazit met onder anderen Leen, Michel, Hizkia, Paul en Ellis weer terug naar de residentie. Volgens mij ben ik toen omgereden via Rijswijk, maar geen ramp, het was inmiddels een stuk warmer geworden maar nog steeds uiterst 'fietsbaar' weer. En ben uiteindelijk ook thuisgekomen.

De rest van de middag aan het strand doorgebracht, waar ook nog een groepje Haag-vrienden zat die er gisteren bij de strand-picknick ook bij waren. Heerlijk strandweer maar daar is iedereen wel van overtuigd...



Geen opmerkingen: