zondag 4 augustus 2019

Zondagochtendloopje na Enkhuizer stadstrip

Vanmorgen naar Delft voor de vierde kerkpolderloop op rij. Met Jan afgesproken bij station Den Haag HS en van daaruit met lijn 1 naar Delft. Bij de Diepenbrockstraat uitstappen en een kwartiertje lopen naar Onder Ons, het onderkomen van IJsclub Bertus.

Nu al kan ik zeggen dat ik bij Bertus steeds wat sneller liep/loop dan bij Sportcentrum Allround, hoewel het parcours bij laatstgenoemde wat korter zou zijn. Hoe dat kan weet ik niet, ik heb daar geen duidelijke verklaring voor.

Jan had gisteren een loodzware training ondergaan bij Mulay, die hem vervolgens had geadviseerd om vandaag niet te lopen. Hij ging dus mee als supporter. Zelf heb ik vanaf woensdag niet meer hardgelopen, ook de 'vrijdagochtend-tweehonderdjes' overgeslagen. Wilde gewoon met uitgeruste benen lopen.

Uitgeruste benen: ook weer relatief, want daags ervoor (zaterdag dus) zijn er aardig wat stappen gezet in Enkhuizen. Dit in het kader van een dagtripje naar het Zuiderzeemuseum waar ik nooit eerder ben geweest. Het was leuk, maar aan het eind van de middag had ik best vermoeide 'zwabber'benen en wat uitstralingspijn vanuit de bil naar de linker hamstring.


Toch ging het vanmorgen best aardig, geen last van benen, knieën en rug (van tevoren wel een beetje), en zonder forceren liep ik de vijf kilometers uit in een nette tijd. Met dank voor Bas van Binnendijk die - wederom - een foto van een finishende cultuurbarbaar stuurde ;-)...

Leuk dat Maarten de Niet langskwam en twee van zijn groepsgenoten (Leen en ik) aanmoedigde op de fiets. Hij maande mij iets rustiger te lopen hetgeen ik deed. Had wel effect, dat meer 'ontspannen' lopen.


Na afloop een paar fotootjes gemaakt - als deelnemer is het lastig om dat tijdens het lopen te doen - voor de sfeer, en ook omdat er bij de kerkpolderloop zelden foto's worden gemaakt. Moet dat dan? Dat niet, maar af en toe lijkt mij dat wel zo leuk.

Trouwens: nog meer foto's van Enkhuizen hieronder.

Geen opmerkingen: