vrijdag 16 augustus 2019

Fladderende zomergasten


Een nieuw verspring-talent diende zich vanmorgen aan bij Haag Atletiek. De Grote Groene Sabelsprinkhaan. Hij of zij - een legboor is moeilijk te zien - had er kennelijk zin in want was geheel in de clubkleuren (geelgroen) uitgedost. Echter was er niemand van het bestuur aanwezig om het mogelijke aspirant-lid te verwelkomen, wel de vrijdagochtendgroep. Een elftal ditmaal, zij gingen weer voor hun 'tweehonderdjes'.


Even later zag ik achter de tribune, op het hek vlak naast de sloot, de hieronder gefotografeerde libelle. Waarneming.nl kwam er niet uit om welke soort het ging. Wellicht een heidelibel. Zou kunnen, alleen is er in deze omgeving geen heide van betekenis, of het zou op landgoed Solleveld moeten zijn.


Nu we toch bezig zijn met gevleugelde insecten: bij ons in de Vruchtenbuurt is sprake van een ware vlinder-invasie. Eindelijk weer eens een goed bericht op natuurgebied. Vooral de distelvlinder is alom aanwezig, bij ons was de vlinderstruik in de voortuin bezet met tientallen exemplaren van deze soort.


Even verderop staan ook vlinderstruiken (of buddleja zo u wilt), eveneens vol distelvlinders maar ook atalanta's, een kleine vos en koolwitjes.


Maar nu even over het lopen. Voor mijzelf had ik een vrij rustige midweek achter de rug, met maandag een redelijk geslaagde groepstraining (inclusief 2 x 7 x 1 minuut), woensdag een half uurtje 'voor mezelf' en donderdag 50 minuten met zo nu en dan een tempowisseling.

Vrijdag dus weer tweehonderdjes. Een groep met behoorlijk snelle lopers (vandaag waren met name Ellis en Peter goed op dreef) en een achterhoede waar ik mijzelf toe mag rekenen. Toch nog een keer onder de 50 seconden gekomen maar moest daar wel voluit voor gaan.

Ik deed vijf tweehonderdjes mee, daarna het krachthonk in. met Pierre, Chris en Arie. Ook Ton G. kwam weer een kijkje nemen. Woensdag ook trouwens, toen probeerde hij 95 kilo omhoog te drukken. Of het hem gelukt is? Ask himself!...



Geen opmerkingen: