dinsdag 13 augustus 2019

Weer met beide benen op Haagse grond

Wonderlijk: na een vooral in fysiek opzicht veelbewogen weekend - inclusief een loopje van ca. 20 minuten op vrijdagochtend, en verder zwaar fietsend en lopend de Limburgse heuvels op - had ik gisteravond tijdens de maandagtraining geen last van mijn benen. Sterker nog: ze voelden beter dan lange tijd. Ik kon goed mee met de groep, zonder de gebruikelijke pijntjes en moeilijke knieën.


Op het programma stonden 'minuutjes' in hoog tempo volgens het pyramidemodel, en dat een paar keer. Chris, trainer van de dag, stelde voor er zeven keer een minuut van te maken, met telkens een herstel van een minuut.

Eerst naar de Bosjes van Pex voor de warming-up inclusief wat rekoefeningen en loopscholing, daarna het programma. Het ging goed, al duurt één minuut best lang wanneer je 'full speed' (maar ook weer niet té 'full') moet lopen.

Wij deden twee series van 7x60sec., al met al waren wij na zeventig minuten klaar met de training.

Hoensbroek



Nu nog het staartje van de 3-daagse fietstrip. Voor de volledigheid. Na het ontbijt op het laatste logeeradres in Sittard (Broekstraat, bij Hetty Rengelink) bestegen we weer het ijzeren OV-paard en fietsten richting Hoensbroek. Op weg naar Brunssum sloegen wij bij een onduidelijke splitsing het pad voor de toeristische fietsroute in. Naar later bleek, maakten wij zo een flinke lus.


Maar je leest het goed, het was een lus dus kwamen we na zo'n drie kwartier weer bij hetzelfde punt uit. Pfoei, dat viel tegen, moesten we toch op dat smalle fietspad langs de rijksweg naar boven om zo alsnog naar Brunssum te gaan. Aan de andere kant: zonder die omweg hadden we het mooie landschap, de boerderij met de jammetjes en boerenzwaluwen (waar ik een flesje provencaalse wijnazijn kocht 'voor thuis') en de vriendelijke heer die ons een zak met pruimen meegaf, gemist.

In Hoensbroek zelf (deze plaats wordt overigens niet aangegeven op de borden onderweg, waarschijnlijk omdat het een voorstad is) was het nog een aardig stukje doorrijden naar het kasteel. Daar hebben we zo'n twee uur doorgebracht. Alleen wat foto's, deze zet ik straks in een album.






1 opmerking:

Daniëlle zei

Er is door de aanleg van de nieuwe ringweg een stuk onduidelijkheid tussen Hoensbroek en Brunssum. Wellicht was dat het probleem? Hoensbroek was overigens tot begin jaren 80 een eigen gemeente maar is nu onderdeel van gemeente Heerlen :-)