zaterdag 31 augustus 2019

Oud maar fit met LSD de bosjes in

Oud, fit in verschillende outfit: cappucinootjes na een lange duurloop...
Na twee maanden lang in het kader van de kerkpolderloopjes uitsluitend 'vijfjes' als prestatieloop te hebben gelopen, worden de trainingen nu meer uitgebreid. Dat is tenminste de bedoeling, in ieder geval gaat er meer aan 'duur' gewerkt worden. De herfst naakt...

Wat dat betreft begon het deze week goed. Niet op maandag want toen ging het voor geen meter, de benen waren helemaal verzuurd. Hooguit twintig minuten gekropen, want lopen was het niet. Was op weg naar de club, maar al snel rechtsomkeert naar huis. Waarschijnlijk kwam dat door de voluit gelopen 5 km loopjes op zaterdag en zondag. Dinsdag is er twaalf kilometer gefietst en vijftien kilometer gewandeld dus 's avonds had ik geen puf en zin meer om te lopen.

Woensdagochtend krachthonk, woensdagavond weer met de groep meegetraind. Dat was eventjes lastig want onze trainers schitterden door afwezigheid. Vakantie en zo. Geen nood, Carel en (andere) Chris namen de honneurs van Maarten en Chris waar. Het programma bestond uit twee onderdelen: eerst een stuk techniektraining, daarna een duurloopje van pakweg een uur. Echter bij de technische oefeningen schoot 'het' in Carels hamstring dus zag hij zich genoodzaakt terug te gaan. Chris O.M. leidde de groep vervolgens via de duinen naar het strand waarna in een redelijk tempo (dl 3) over het strand naar Kijkduin werd gehold en weer terug, eveneens over het strand.

Op zich ging dat prima, maar toch haakte ik na pakweg vijftig minuten af en liep met Pierre, die eerder was afgehaakt, door de duinen terug naar de Laan van Poot.


Vrijdagochtend vijf van de tien 'tweehonderdjes' meegerend. Omdat Maarten er niet was had Ilse de leiding. Vijf van de tien keer om precies te zijn, steeds zo rond de 50 seconden. Daarna weer het krachthonk in.

Vandaag (zaterdag) geheel tegen mijn gewoonte in - en buiten verwachting - een langere duurloop gedaan met Groep Mulay. Zowel Mulay als Jan G. die regelmatig met hem meetraint, hebben er een en andermaal op aangedrongen een keer mee te trainen. Meestal kan ik zaterdag niet maar nu wel. We startten bij tennispark Hanenburg waar we naderhand ook konden douchen.

Omdat zondag de Vlietloop is waar ik heb (voor)ingeschreven voor de vijf kilometer, hoopte ik op een niet al te zware training. Eigenlijk train/loop ik nooit voor een wedstrijd of prestatieloop, uit angst voor verzuring en 'zware benen'. Ik werd echter gerust gesteld, het zou een rustig trainingsloopje worden. Dat gold ook voor Jan G., die in Voorschoten tien kilometer wil lopen.

Nou, dat hebben we geweten. De groep bestond uit drie dames en vijf mannen. We liepen, deels heel langzaam joggend, deels wat sneller, vanaf de Bosjes van Pex via Sportlaan door de groenstrook naast de Segbroeklaan naar de Houtrustbrug en van daaruit naar de Scheveningse Bosjes. Bij De Bataaf werd voor een aantal van ons een sanitaire stop ingelast, de rest ging rondjes door het bos lopen in een fors tempo.


Op die manier - deels rustig in LSD tempo (Long Slow Distance), deels in stevig duurlooptempo - liepen we ook naar Klein Zwitserland en een stukje langs de Van Alkemadelaan weer terug naar de Scheveningse Bosjes. Daar is een aardig stuk 'trailrungebied' waar we over geaccidenteerd terrein en op zachte bospaadjes liepen. Uiteindelijk via het Statenkwartier en Segbroeklaan teruggelopen naar ons uitgangspunt bij tennispark Hanenburg. Op het laatst moest ik een paar keer de kop nemen waarbij ik ook nog op mijn plaat ging. Paar schaafwondjes, ik kon meteen verder. Moet er wel bij vertellen dat Jan en ik tijdens de training een aantal stevige versnellingen mochten overslaan met het oog op de Vlietloop.

Al met al hadden we ruim 17 kilometer gelopen in twee uur en vijftig minuten. Volgens Mulay hadden we 8 kilometer hardgelopen en ca. 9 kilometer rustig gejogd/gewandeld.

Mulay, Jan en ik hebben na het douchen en omkleden bij Berg en Dal nog wat gedronken en gegeten (een gedeelde zak patat). Daarna naar huis!

Later op de dag naar PLUK en de Heemtuin. Het was inmiddels bloedheet (de laatste dag volgens den verwachtingen) en liep loon door deze ruige groengebieden met de camera in de aanslag. Echter minder vlinders gezien dan de vorige keer, waarschijnlijk was het tè warm.





Geen opmerkingen: