vrijdag 2 augustus 2019

In beweging

Het was druk aan de Laan van Poot woensdagavond, vooral op de baan. Ditmaal niet met deelnemers aan het NK (baan)atletiek voor senioren maar met 'onze eigen' - overwegend recreatieve - lopers en loopsters.

Niet zo gek, want er stonden 'vierhonderdjes' op het programma. Om precies te zijn: acht maal vierhonderd. Zelf ging ik met de groep van Chris en Maarten mee, echter besloten wij om niet op de baan het programma af te werken, maar 'buiten', op straat. Die vierhonderd meters werden twee minuten in (uiteraard versneld) tempo.


Het ging best goed maar niet 'lekker'. Daarmee bedoel ik dat het lopen zèlf niet soepel ging, de benen en onderrug voelden stroef aan en de voeten kwamen bij elke stap hard neer, wat doortrok naar de knieën. Om die reden deed ik vanmorgen (vrijdagochtend) niet mee aan de 'tweehonderdjes'. Moest de benen maar wat rust gunnen. Wel wat in het krachthonk gestoeid met Arie en Wim, naderhand voegde Pierre zich bij ons gezelschap.

En weer later de vrijdagbaangroep die wel tweehonderdjes had gelopen op de baan. Onder leiding van Ilse deden ze bij ons in het krachthonk hun (grond)oefeningen ter versterking van rug- en buikspieren en de 'core stability'.


Tenslotte wat plaatjes uit eigen achtertuin. De laatste dagen 'vlindert' het iets meer dan vorige week, toen het zo heet was. Kennelijk is het de combinatie van 'normale' zomerwarmte en hoge luchtvochtigheidsgraad die onze kleurrijke vrienden en andere insecten uit hun schuilplaatsen lokt....


Geen opmerkingen: