maandag 21 januari 2013

Alweer een ego-tripje...

Volgende week treedt - naar verwachting - de dooi in, dan zie ik mij wel weer met Groep 5 meetrainen. Niet dat dit vanavond niet had gekund, maar ik ben nog een beetje voorzichtig. Of een beetje erg voorzichtig, want het had misschien wel gekund. Maar de loopomstandigheden zijn verre van ideaal, veel oude en nieuwe sneeuw naast en over elkaar, soms blubberig, soms hobbelig, alhoewel het met de gladheid wel meevalt. Tenminste, zo tussen zeven en acht uur 's avonds.


Maar ook nu weer heb ik wel 'iets' gedaan. Het werd een solo-loopje van ca. 12 kilometer, eerst naar de Laan van Poot, laten we dat maar als inlopen beschouwen. Daarna liep ik via de Laan van Poot richting Savornin Lohmanlaan, waar ik over de zandpaden van het 'hondentrain-veldje' de duinen inliep. Daar was het eigenlijk best goed te doen, tot aan Kijkduin liep ik op dik besneeuwde maar goed beloopbare paden, daar kon ik zelfs een redelijk vlot duurlooptempo aanhouden. Bij Kijkduin ging ik twee keer heen en weer over de overdekte winkelgalerij, daarna zakte ik af naar de Chinese muur en daar linksaf, richting Meer en Bosch, de Laan van Meerdervoort af.

De fietspaden waren daar goed beloopbaar, toch kostte het mij moeite om tempo te maken, zelfs een minuut was te veel. Toch een paar keer geprobeerd. Ook liep ik nog een stukje over de overdekte winkelgalerij van het Savornin Lohmanplein, tenslotte via de lange Tomatenstraat terug huiswaarts. Evenals gisteren een uurtje. Er worden de laatste tijd steeds uurtjes gelopen, wat niet zo goed is wanneer je traint voor een wat langere afstand zoals de Asselronde in Apeldoorn over veertien dagen. Maar goed, dat zal ik ook wel weer overleven. Eerst de puinduinrun nog zondag!

Nog even wat foto's geplaatst van de Bierproefmiddag gisteren. De man met de geel-groene buttons op de brede rug is geen ADO-supporter - alhoewel, misschien wel - maar in ieder geval lid van de Hash House Harriers, de befaamde expatclub, de 'Drinking Club with a Running Problem'....

1 opmerking:

Anoniem zei

Zondag Fred! #kanjersupport in actie, ook voor jou.