vrijdag 4 januari 2013

Slenterdagje

 
Gisteren was een slenterdagje. Ik had 'rare benen', een beetje volgelopen gevoel. Misschien heb ik sommige tempo's tijdens de woensdagavond toch iets te hard gelopen. Maar dramatisch is het niet, ik kon gewoon wandelen al had ik niet de puf om dat uren achter elkaar te doen


's Ochtends ging ik naar Leiden, eigenlijk zonder doel. ik wandelde langs de historische haven en kwam uiteindelijk uit op Rapenburg. Ik besloot even naar de Hortus Botanicus te gaan. Niet de meest geschikte maand om daar mooie dingen te zien, maar het was aangenaam kuieren in het zonnetje. En zo hier en daar lukte het toch om een aardig plaatje te schieten.
Achterin de Hortus staat, vrij goed verscholen, het planetarium. Ook daar heb ik even een kijkje genomen. Mooie afbeeldingen van het heelal, waarvan ons zonnestelsel maar een piep- en piepklein deeltje is.Later in de middag, weer terug in Den Haag, ging ik op de fiets naar het ziekenhuis om iemand van onze vereniging te bezoeken die er al drie weken ligt. Het is altijd maar afwachten of zoiets gewaardeerd wordt maar dat werd het.

Thuisgekomen, lag er een envelop met inhoud op de deurmat. Daarin zat de debuut-cd van Klaartje van Veldhoven met Bach-liederen. Ik had die cd een half jaar geleden besteld nadat ik een concert van haar had bijgewoond. Maar tegelijkertijd moesten er nog boodschappen worden gedaan, vervolgens gekookt en ook moesten de proeven van het clubblad worden doorgenomen dus ik moet het album nog steeds beluisteren. Maar dat zal niet tegenvallen, al was het maar omdat Klaartje in het gezegende bezit is van een heel mooie, zuivere sopraan.
1 opmerking:

Anoniem zei

En ik was gisteren vrij Fred, anders had ik je nog van een paar extra sightseeingtips voorzien. Maar je hebt je weg gevonden in de sleutelstad! Grtz Paparazziman