maandag 7 januari 2013

Pittig duurloopje

De zondag is rustig verlopen - 's ochtends twintig minuutjes uitlopen, 's middags naar Rotterdam. Ik had met een vriendin afgesproken om naar De Marathon (de film) te gaan, voor mij was het de tweede keer dat ik die film zag. We gingen met de trein.


Het centraal station in Rotterdam is behoorlijk gerenoveerd, best mooi eigenlijk. Ook buiten was die overkoepeling van de metro heel apart, om niet te zeggen buitenissig, maar dat past wel in de stijl van het inmiddels al niet meer zo nieuwe Rotterdam van na de wederopbouw.

Deze maandagavond stond er een duurloopje op het programma. Ondanks het zachte, zij het wat motterige weer was de opkomst niet groot, al waren Hans U., Dick, Ilse en Ellis (die alle vier een zeer goede oliebollencross hebben gelopen) wel weer van de partij. Verder Ellen en Yvette en uiteraard 'uw verslaggever'. En oh ja, even later voegde ook Arne zich bij ons (ook zo'n snelle oliebollencrosser), hij liep eerst in zijn eentje en wilde zich onderweg bij Groep 3 aansluiten totdat hij ons in de smiezen kreeg.

Wim was er vanavond niet bij, dus Ilse nam de leiding. We liepen naar het eind van de Laan van Poot en gingen daar de duinen in. Het was bewolkt dus niet al te licht, je moest wel een beetje uitkijken waar je je voeten neerzette. Bij de Egelopvang deden we een paar rek- en strekoefeningen waarna we officieel begonnen met de duurloop, richting Kijkduin. Er werd in een redelijk pittig tempo gelopen. Langs de Puinduinen gingen we landgoed Ockenburgh over om even later weer uit te komen op de Monsterseweg. Zelf liep ik lekker voorop met Yvette en Ellen, gewoon omdat dit voor mij mentaal het beste is, helemaal achteraan lopen ervaar ik soms als slopend. En het ging best, ik hoefde niets te forceren.

We liepen naar de Machiel Vrijenhoeklaan, waar we het laatste lange stuk langs die weg afliepen. Weer een stuk verder, bij de Savornin Lohmanlaan,  haakten Arne en ik af om ieder ons weegs naar huis te gaan. Ik was ook komen lopen naar de vereniging, vandaar. Eenmaal thuisgekomen bleek dat ik bruto (inclusief in - en uitlopen en de oefeningen) ca. 80 minuten had gelopen, netto zal dat neerkomen op ca. 70 minuten.

Al met al een lekkere training!

Geen opmerkingen: