dinsdag 29 januari 2013

Pyramides op historische avond

Bea bedankt! Bea bedankt! Bea, Bea, etc....

Op deze in historisch opzicht buitengewoon gedenkwaardige maandag is er met Groep 5 meegetraind. En dat na veertien dagen sneeuw en kou. Op het moment dat Koningin Beatrix haar aftreden aankondigde, vertrokken wij voor een ontspannen maar toch pittige training.

Op het programma stond een duurloop met vier pyramides als kern, die waren opgebouwd als volgt: 0,5-1-1,5-1-0.5 minuten, steeds met 30 seconden tussen de tempo's in en een paar minuten tussen de series. De pyramides, en dus ook de tempo's, werden op de Nieboerweg, Houtrustweg en Laan van Poot afgewerkt. De groep bestond deze avond uit Eveline, Ilse, Ellis, Katelijne, Ellen en van de mannen Hans U., Dick, Rob, Jos en ikzelf.

Het viel mee in die zin dat ik het programma relatief goed kon afwerken, maar echt héél makkelijk ging het ook weer niet, daarvoor heb ik in die weken teveel tempotraining moeten ontberen. Maar eenmaal thuis kon ik toch terugkijken op anderhalf uur lopen, en dat is geen slechte zaak want echt lange duurlopen zijn er de laatste tijd bij ingeschoten. Overigens begonnen we droog, maar het laatste half uur van de training begon het te regenen, eerst een paar druppels, daarna steeds harder. En er stak een forse wind op die inmiddels is uitgegroeid tot een ware storm.

 
Op de onderste foto de sprintkoning van de jaren 50, Theo Saat
De rest van de avond heb ik achter de pc een nogal lang interview uitgewerkt. Verder nog wat losse plaatjes uit onder andere het jubileumboek 'Honderduit Haag', waarin veel, heel veel geschiedenis en nostalgische foto's van atleten en atletiekevenementen.


En nu we toch nostalgisch bezig zijn, ook nog een foto van de Lens lenteloop. Deze kwam ik eergisteren toevallig tegen toen ik een van mijn oude foto-albums aan het doorbladeren was. Ik was nog in de outfit van The Hague Road Runners. Vraag mij niet wanneer deze foto is gemaakt, ik schat dat het 1988 of 1989 was. In ieder geval had ik een redelijke 10 km gelopen zo te zien...

Geen opmerkingen: