donderdag 31 januari 2013

Op weg naar Apeldoorn


Deze woensdagavond heb ik wel getraind, maar voor mezelf. Op het programma stonden namelijk lange tempolopen (1 en 2 km, en dat een keer of drie) en ik  vind dat nu nog nèt iets te heftig, temeer met het oog op zondag. Dan hoop ik de mini-marathon (18,5 km) in Apeldoorn te lopen, het liefst onder de 1'40'' maar dat moeten we nog maar afwachten.

Waar ik gisteravond allemaal heb gelopen weet ik niet meer precies, maar Bosjes van Pex, Laan van Poot, Nieboerweg, Westduingebied, Laan van Meerdervoort en Vruchtenbuurt, het zat er allemaal in. En ook wat schamele pogingen ondernomen om af en toe zo'n tempo te lopen maar in je eentje lukt dat nooit zo goed als in groepsverband. Eindpunt was wel mijn huis, eenmaal daar gearriveerd had ik 85 minuten gelopen. Alweer niet superlang maar lang genoeg om een afstand korter dan een halve marathon uit te kunnen lopen.

Het was wel weer gezellig in het clubhuis, maar dit zinnetje kan ik inmiddels elke week copy-pasten. Want het is daar altijd gezellig. Het heeft wel iets wrangs als je bedenkt dat er de afgelopen week een geliefd (ex)clublid het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld. Vreemde beeldspraak eigenlijk, want tijd is iets dat wij mensen hebben uitgevonden, en eeuwig is alles. 'Overgaan' (van de ene naar een andere fase) spreekt mij meer aan. Maar wat waar is, niemand die het weet.

Ik gaf wel het foto-album van Nederlands kampioen horden uit de jaren vijftig, Jan Parlevliet, terug aan secretaris Wim van Es. Ik had dat boek ruim een week in beheer in verband met een interview voor het clubblad. Er stonden uiteraard prachtige foto's in, prachtig van nostalgie.

Ook nu weer een nostalgische foto uit het persoonlijke album, genomen tijdens mijn allereerste marathon. Dat was in 1980, de midwintermarathon van Apeldoorn. Ik liep 'm toen in 3'11''. Zondag, 33 jaar later, weer de midwintermarathon al wordt het nu een van de kortere afstanden. Er gaan heel wat lopers van onze vereniging heen, van mijn groep zeker. Een aantal gaat voor de 27,5 kilometer, een enkeling zal de marathon lopen. Goede voorbereiding voor een van de grote voorjaarsmarathons...


2 opmerkingen:

ruud zei

Altijd leuk, die foto's uit de oude doos!
Misschien tot zondag

André zei

Tot zondag in Apeldoorn. Ik ga de 27,5 doen.