donderdag 3 januari 2013

Running back to The Seventies

De woensdagavondtraining was in feite de eerste serieuze looptraining van 2013! Die twintig minuten van maandag tel ik maar even niet mee.

Al voor de training was het een drukte van belang in en voor het clubhuis, en er werd heel wat af-gelukkig genieuwjaard met bijbehorende handdrukken en kussen. En dat te bedenken dat de èchte nieuwjaarsreceptie nog moet beginnen, op 26 januari pas in verband met het jubileumjaar. Haag Atletiek bestaat in 2013 namelijk honderd jaar (dit voor de niet-Haagers).

Er werd ook nog getraind, en vrij pittig ook. Wim was er ditmaal niet bij vanwege een zware verkoudheid/lichte griep, maar Ilse nam op de haar bekende soepele manier de training over.
Op het programma stonden vier pyramide-loopjes van 0,5-1-1,5-1-0.5 minuten, deel uitmakend van een duurloop die in totaal 80 minuten zou duren, netto een kilometer of twaalf denk ik.. De groep was behoorlijk groot deze avond, dus het 'name-dropping' laat ik maar eens achterwege.

Wij liepen het parcours waarbij - waarschijnlijk met het oog op de oliebollencross aanstaande zaterdag - de nadruk op 'vlak' kwam te liggen: Kijkduinsestraat, Ockenburgh en het gebied rondom de Puinduinen. De tempo's gingen inderdaad in een behoorlijke (5 kilometer) snelheid, maar het was te doen omdat het qua lengte te overzien was. De pauze tussen de tempo's in bedroeg 30 seconden en de seriepauzes circa vijf minuten.

Terug bij de club bleek 'de ludieke bargroep' met onder andere Ruud van A. weer dienst te hebben. Gekleed met flitsende zonnebrillen met een 'vliegenoog-montuur', hawai bloemenkransen, satijnen outfits, wijde pijpen, oranje-zwart-witte doeken en op het scherm flitsende seventies-muziek, disco, rock en wat dies meer zij. Helemaal leuk!

Geen opmerkingen: