maandag 25 februari 2013

Dag Sinterklaasje!

Nog twee nachtjes slapen... Dan ben ik niet jarig, sterker, dan ben ik nog niet jarig! Maar dan is het wel 28 februari en op die dag nemen twee zeer vooraanstaande katholieke geestelijken afscheid van hun aardse functie.Het is een beetje opruimen geblazen de komende twee dagen, nog wat zaken afwerken en dan: toedelidoki!
Sommige collega's vragen mij of het geen raar gevoel is, dat ik er straks niet meer ben. Althans, niet meer bij het Commissariaat. Het gekke is dat ik nog 'gewoon' bezig ben met mijn werk, vooralsnog word ik niet bevangen door weemoedige of nostalgische gevoelens. De komende weken heb ik ook zat te doen ook al werk ik dan niet meer. Maar wie weet komt dat nog, dat gevoel van: héé, ik hoef niet meer naar mijn werk! Dat wordt even afkicken van de dagelijkse tredmolen.

 
Maar er is genoeg te doen, en ik blijf natuurlijk hardlopen, misschien wel iets meer. Je kunt je afvragen of ik daar niet te oud voor ben. Als je naar deze mijnheer kijkt, zou je kunnen zeggen: oud? Ik kom net kijken! Want deze Fauja Singh, de oudste marathonloper ter wereld, is nu 101 jaar.
Het is wel zo dat hij heeft aangegeven het wat rustiger aan te doen en geen marathons meer te lopen. Dat werd toch een tikje te zwaar. Hij blijft wel zijn dagelijkse 16(!) kilometer lopen om fit te blijven.

Moet ik dit blogje na dit bericht gaan afsluiten met de mededeling dat ik vanavond drie kwartier 'voor mezelf' heb gelopen? Gewoon als herstelloopje na de (rustig gelopen) halve marathon van afgelopen zondag? Ja, waarom niet, want zo is het gewoon. Woensdag train ik wel weer met Groep 5 mee.

2 opmerkingen:

Tiny zei

Probeer zeker in de eerste fase dat je niet meer werkt je loop km's een beetje constant te houden.Overbelast ben je zo. Herstellen dat duurt net wat langer.

Fred van der Gon Netscher zei

Goede tip Tiny! Mijn trainer waarschuwde mij ook al voor te vaak en te veel, ik merk zelf ook dat ik langer herstel nodig heb.