zaterdag 23 februari 2013

Halve marathon Midden-Delfland


Vandaag eindelijk weer eens een lange duurloop gedaan. Dat was de halve marathon van Midden-Delfland in Schipluiden. Ik ging er met Jan Wierenga heen, vorige week vroeg hij of ik zin had om mee te gaan. Dat had ik wel, vanmorgen om kwart over twaalf zou ik bij de bloemenstal aan het begin van Meer en Bosch staan. Ik liep daar naar toe, maar op de Laan van Meerdervoort kwam Jan langszij en kon ik meteen instappen. Dat scheelde weer.

 
Ruim op tijd waren wij te bestemder plekke. Het was niet overdreven druk op dat moment, maar naderhand bleek dat er toch 415 mensen hadden meegelopen. Daarvan hebben 111 de 10,5 kilometer gelopen. Het waren overwegend lopers uit het Westland, sterke kerels en taaie loopsters zijn dat, stuk voor stuk. Hans Verbeek was er ook maar hij liep niet mee, hij maakte foto's ditmaal.

 
Het was misschien wel de koudste en ijzigste loop van de afgelopen winter. Dat wil zeggen: de eerste kilometers vielen nog mee, toen hadden we de wind in de rug en liepen we vrij beschut. Met al die laagjes en twee jacks aan was het zelfs aan de warme kant. Maar naderhand hadden we flinke stukken - een paar kilometers - wind tegen en dat viel niet mee! Zo rond het 4 km punt kwamen de 10,5 km lopers alweer terug. Jan deed daar ook aan mee en, zo vertelde hij later, was gefinishd in een keurige 54 minuten, op de 36ste plaats.

 
Zelf liep ik een tijdje in een groepje maar dat viel op een gegeven moment uiteen, dus gewoon maar geprobeerd op eigen (rustig duurloop)tempo door te bikkelen. En dat ging best.
Op het laatst liep ik achter een geel-groene dame, dat wil zeggen: haar jackje was geelgroen. Een Haag-lid dus! Ik kende haar echter niet. Een tijdje liep ik in haar kielzog tot het punt waar eerdergenoemde Hans Verbeek stond. "Fred, zou je die dame niet eens hazen?" Ja, gelijk had-ie natuurlijk maar ik had het zelf ook niet makkelijk. Toch maar voor haar gaan lopen en zo heb ik een tijdje als windschild kunnen fungeren totdat we aansluiting kregen bij een groepje. Die volgden we ook een tijdje. 

De laatste twee kilometers waren mega-zwaar vanwege de wind, maar toch probeerde ik ietsje te versnellen. Voor een tijd liep ik niet, al hoopte ik 'naturel' zo om en nabij de twee uur te finishen. En dat is uiteindelijk gelukt.

Op de website van de Westlandse Omroep Stichting WOS staat al een verslag, dat ik gekopieerd heb en hier plaats:

"Mike Barsaiyan is zaterdagmiddag winnaar geworden van de tiende editie van de Midden-Delfland Halve Marathon. De 25-jarige 's-Gravenzander finishte op de Tiendweg in Schipluiden na 1.14.12. Hij had een ruime voorsprong op zijn eerste achtervolger, Ramon van der Wilde uit Vlaardingen, die 1.16.45 nodig had.
Bij de vrouwen onderstreepte Francis Schinkel haar leidende positie in het ACS Halve Marathon Circuit. De Monsterse atlete won in 1.27.58. Als tweede vrouw finishte Celine van der Bent uit Dordrecht, in 1.28.24.
De kwart marathon (10.5 km) werd gewonnen door Sjaak van der Linde van Rotterdam Atletiek in 37.55. Snelste vrouw was de Wateringse Marlies Jongerius in 41.41."

Overige uitslagen staan hierrrrrrrrr.......

2 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

Waar bemoei ik me mee hè, Fred.
Maar het leek een mooie gelegenheid om hele dikke vrienden te worden met die onbekende Haagse dame.
Dapper dat je met dit weer toch de volle 21 km. gelopen hebt.
Grt
Hans

Andre zei

Goed gedaan Fred. Zelf heb ik gisteren zo'n twee uur door de bossen rond Nunspeet gelopen. Nu rustig aan. Over twee weken de CPC.