maandag 4 februari 2013

Uitlopen

Toen ik vanavond om vijf over half zeven naar de Laan van Poot liep, ging dat in een superlangzaam tempo. De bovenbenen voelde ik wel.

Deze avond was een 'uitloop-training', ditmaal zonder Wim. Het grootste deel van de aanwezige lopers had zondag meegedaan aan de Midwintermarathon, waarvan het leeuwendeel - of leeuwinnendeel liever gezegd - de 27,5 km had gelopen. Namen? Ilse, Grote Hans, Eveline, Ellen en Arne. Patrick en Yvette waren er vanavond niet bij maar hadden 'm ook gelopen in een snelle tijd. Dat gold ook voor Kleine Hans, hij heeft 'm uitgelopen maar niet in een wereldtijd omdat-ie ziek werd. Het is hen niet echt meegevallen wat niet verbazingwekkend was, want de 18,7 km vond ik al zwaar. Ellis en ik hadden de mini-marathon gelopen, Ton ook maar hij was er ook niet vanavond. Dick en Katelijne waren volgens mij de enigen die niet in Apeldoorn waren.
De aantekening moet worden gemaakt dat de anderen de laatste tijd meer lange duurlopen hebben gedaan dan ik. Daar komt verandering in, vanaf 1 maart!

De training werd min of meer geleid door Ilse, die niet zo hard ging als anders, ook zij voelde de benen nog. Het werd een ontspannen duurloopje, we gingen de hele Laan van Poot af, sloegen linksaf de Houtrustweg af tot aan de opgang naar het strand maar daar keerden wij om en liepen via de Binnenhaven naar de Westduinweg, waarna er over de Van Boetzelaerlaan, Houtrustweg en Laan van Poot teruggelopen werd. Zelf nam ik afscheid bij de Nieboerweg, ging linksaf richting Vruchtenbuurt. Met inlopen en de oefeningen meegerekend toch al gauw 1 uur en 40 minuten gelopen, wat een pittig uitlooptraininkje mag worden genoemd.

Geen opmerkingen: