maandag 28 april 2014

De blik vooruit na Lenteloop

"Doe wel, en zie niet om'.  Dit bekende Nederlandse gezegde houd ik mij maar voor. Vanmorgen heb ik mij ingeschreven voor de Berenloop in Terschelling. Dat is pas in november maar je moet er altijd snel bij zijn. Dat geldt ook voor de Beachrun eind juli, ook daar heb ik mij voor ingeschreven.

Maar gisteren was de Zier Running Lenteloop, waaraan - verdeeld over de 5 en de 10 km - zo'n 350 lopers en loopsters deelnamen. Een mooie en best pittige loop, met start en finish op de baan van HAAG Atletiek.

Het parcours van de Lenteloop voerde achterlangs het sportcomplex aan de Laan van Poot tot de Fuutlaan, daar naar boven, langs het welbekende veldje tot aan het fietspad. Vervolgens het fietspad af tot Duindorp, met aan het einde een klein bochtje naar rechts de duinen weer in tot de 7-sprong. Vervolgens naar beneden, de Laan van Poot op en weer naar de baan voor de finish van de 5 km of - voor de 10 km lopers - de tweede ronde.

Weersomstandigheden: prima. Weinig wind, zacht.

Zelf was ik een van de deelnemers aan de 10 km. Van tevoren voelde ik mij best goed, niet 'scherp' weliswaar, maar zo om en nabij de 52 minuten zou toch moeten lukken. Maar voor de zoveelste keer dit jaar moet ik bekennen dat het mij niet meeviel. Nu was het parcours behoorlijk pittig en bovendien 90 meter langer per 5 kilometer, maar goed. De eerste drie kilometers gingen nog wel en kon ik met moeite vijf minuten per kilometer handhaven, daarna kreeg ik het ontiegelijk zwaar, vooral heuvel-op moest ik een paar keer noodgedwongen wandelen, volkomen buiten adem. Maar goed, ik ben uiteindelijk gefinishd, over de tijd heb ik het maar liever niet. Toch maar weer koppig verder bikkelen, er staan nog genoeg leuke loopjes op het programma de komende tijd.

Mijn groepsgenoten hebben allemaal prima gelopen, althans tot eigen volle tevredenheid. En terecht. Ik beperk mij tot de winnaars op de 5 en de 10 km. (De uitslagen op uitslagen.nl kloppen niet helemaal, althans niet op dit moment. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een aantal deelnemers een kortere of langere afstand hadden gelopen dan waarvoor zij hadden ingeschreven).


Eerst de 5 km. Irene Aldersma (20.12), Bianca Muijzer-van Osch (21.46) en Cynthia Ghijsels (22.02) respectievelijk eerste, tweede en derde dame. de winnaars. Bij de heren waren dat Arthur van Dijk (16.16), René van der Stap (16.38) en Tristan Valkenburg (17.10).

Bij de 10 km. werden Sandra van Doorn (38.28), Carla Ophorst (39.42) en Janna van Dijk (42.00) eerste, tweede en derde dame. Erwin Sparreboom (34.20), Remco Mocking (34.52) en Maikel van Gemert (36.35) werden eerste, tweede en derde heer.

Na de loop werden de winnaars op het podium in het clubhuis van Haag Atletiek gehuldigd door John van Zier Running. Daarna was er een loterij waarbij diverse prijzen werden verdeeld op basis van startnummers.

Geen opmerkingen: