zondag 27 april 2014

Letsch Dance met Vis van Simonis!


Gisteren was het dubbel feest. Ten eerste voor alle Nederlanders, want hun koning - jawel, ook die van de republikeinen - vierde zijn verjaardag. Of liever gezegd: werd voor hem gevierd. En dat resulteerde weer - zoals altijd - in grote vrijmarkten in nagenoeg alle steden en dorpen van ons land.
Zelf bleven wij in de buurt, namelijk op de Thomsonlaan, waar wij toch het een en ander vandaan haalden: boeken, cd's en wat die meer zij. Ditmaal gingen wij niet zelf zitten met allerlei meuk. Wel diverse bekenden gespot waaronder oud-collega Harry van Tol, die er zelf zat met zijn enorme verzameling boeken.


's Middags even bij de buren een wijntje gedronken in de tuin, daarna naar Dok 28 aan de Scheveningse binnenhaven waar Jan Letsch zijn tachtigste verjaardag zou vieren. Dat was hij al een maand of drie, tachtig, maar eerst nu was daar gelegenheid voor.

Gezellig zo bij elkaar, mooi weer en een drankje. Maar waar is de jarige?!
Met de fiets op weg naar Scheveningen kwam ik Frank tegen, samen reden wij naar genoemde lokatie. Daar zaten al aardig wat mensen die wij - vooral Marlies - hadden uitgenodigd, bijna uitsluitend leden van Haag. Een mooi gezelschap maar... waar was het feestvarken? Het feest zou om 17:00 uur beginnen maar het liep al tegen half zes. Diverse telefonades naar zijn huis leverden niets op. Uiteindelijk besloten Paul K. en ik naar zijn huis toe te lopen - een flat aan de overkant - en aan te bellen. En zowaar, na een paar keer aanbellen en roepen door de intercom ging de automatische deur open en begaven we ons naar boven, naar de achtste verdieping.


Eerst probeerden wij de lift maar die weigerde dienst, dan maar met de trap, of liever gezegd 16 trappen op, de galerij doorlopen en aanbellen. Maar dat laatste hoefde niet, de deur stond open. Jan kwam net onder de douche vandaan, hij dacht dat het feest om zes uur zou beginnen. Een kwartiertje later gingen wij met zijn drieën terug, waar Jan met gejuich werd ontvangen.


Daarna kon het ritueel van cadeautjes geven, verder drinken binnen in het café enzovoorts beginnen. Na afloop van het festijn is een klein gezelschap, waaronder Jan, naar Simonis gegaan om een - zoals altijd daar - een copieus en smakelijke vismaaltijd te verorberen. Een impressie van de middag hieronder in het foto-album...


Geen opmerkingen: