zaterdag 19 april 2014

Het was een goede vrijdag...Inderdaad, het was een goede vrijdag afgelopen Goede vrijdag. Het grootste deel van de dag doorgebracht in supermarkten en achter het aanrecht. Maaltijd voorbereid, taarten gebakken. Veel voorbereidende handelingen voor het komende weekend verricht, want de komende dagen valt van alles te gebeuren: de verjaardag van mijn vrouw (dat is vandaag), met veel visite en een aantal logees; Eerste Paasdag met een complete brunch voor de familie. Tussen de bedrijven door naar de Matthäus Passion geluisterd, wat tegenwoordig helemaal in en hip is. Wij hadden al 16 miljoen voetbalcoaches, straks kennen even zoveel Nederlanders de Matthäus Passion uit hun hoofd.

De goede Johan Sebastian Bach moest eens weten dat hij 400 jaar na zijn dood weer helemaal 'hot' is.

 

Maar zelf heb ik met een aantal Haag-vrienden de Goede Vrijdag ingeluid in Pijnacker, waar Ruud Fabrie en zijn vrouw Ariadne het heugelijke feit vierden dat ze dit jaar samen 100 jaar zijn geworden. En dat feit is in gepaste èn gepassioneerde feestvreugde gevierd, compleet met een opzwepende band met zes musici en twee zangeressen die jaren tachtig muziek brachten met een funky randje. De voetjes van de vloer! Het feest werd op een zeer mooie locatie gegeven, in een grote boerderij waar ook scoutinggroepen zijn gevestigd.

Het was erg gezellig maar we moesten de laatste bus en tram halen dus rond half twaalf verlieten we het feest. Aanvankelijk wilden we naar het station lopen maar de bus kwam al snel. Samen met Frank en Ingeborg keerden we terug naar Den Haag, rond een uur was ik thuis.

Nog meer verjaardagen: dat van mijn weblog, dat vandaag 10 jaar is geworden! Daar kom ik later op terug, want vandaag is er veel werk aan de winkel...

Marilyn Manson fans?!

Geen opmerkingen: