dinsdag 1 april 2014

Even terug in Hilversum

Na ruim een jaar was ik gisteren weer eens bij mijn oude werkgever in Hilversum. Het was geen nostalgie dat mij daar bracht maar een telefoontje van een collega. Men was dringend op zoek naar fotomateriaal in verband met een symposium dat volgende week wordt georganiseerd, dit vanwege het 25-jarig bestaan van het Commissariaat voor de Media. Voor mijn vertrek had ik daar al enig voorwerk voor verricht en er lagen inderdaad nog aardig wat foto's bij mij thuis. Dus alles in een sporttas geladen en met de trein op weg naar het Mediapark.

Gek eigenlijk, er zijn inmiddels aardig wat zaken veranderd - veel oud-collega's weg, veel nieuwe mensen er bij - maar toch had ik het gevoel dat ik er een week geleden voor het laatst was. Nog even wezen buurten bij een paar mensen 'van de oude garde', daarna het vertrouwde rondje 'Heksenwei en hertenkamp' gelopen en terug naar huis. En passant wilde ik nog een bezoek aan het Instituut voor Beeld en Geluid brengen, maar dat ging niet door omdat het instituut op maandag gesloten bleek.


's Avonds stond er een - op papier -  licht programma op het schema: duurloopje met drie series van vijf keer 30 seconden snel. Moest te doen zijn. Het groepje was erg klein maandagavond, en er liepen zelfs twee mensen mee (Erik en Eveline) die afgelopen zaterdag een gezien de (warme) omstandigheden snelle halve marathon hadden gelopen. Zó zwaar zou het dus niet zijn, ontspannen uitlopen en af en toe wat sneller. Maar dat viel erg tegen.

Ik haast mij te schrijven dat dit vooral aan mij moet hebben gelegen: ik had al grote moeite met de klimmetjes (er werd in de duinen en De Bosje van Poot getraind) maar bij de tempo's (die ik echt voluit liep) lukte het mij niet om bij te blijven: pijnlijke benen, zuurstofschuld. Ik weet niet of  het louter de leeftijd was of verkoudheid (momenteel ben ik flink aan het snotteren en snuiten), het zal een combinatie zijn. Die vijf kilometer van zondag geef ik minder de schuld. hoe dan ook: stoppen met lopen is geen optie, gewoon blijven trainen!

Een van de foto's uit den ouden doosch (werkgroep met omroepjuristen)...

Na afloop had ik nog een interview met iemand - een zeer snelle maar bescheiden veteraan-loopster die 'Rotterdam' gaat lopen en laatst bij de CPC 1:32' heeft 'weggetikt' - zodat deze maandag weer in elk opzicht nuttig is besteed!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Fred, geinig zeker om nog een paar van je oud-collega's te treffen. Volgende week al het symposium? Tsjee, ik wacht nog steeds op een uitnodiging..

Anoniem zei

Ha Fred, geinig zeker om nog een paar van je oud-collega's te treffen. Volgende week al het symposium? Tsjee, ik wacht nog steeds op een uitnodiging..