dinsdag 22 april 2014

'Haegsch' uitje op tweede paasdag

De Bosjes van Pex
De paasdagen zijn voorbij. Tweede Paasdag is gestart met een rustig loopje van 45 minuten, samen met mijn zwager. De route ging via Bosjes van Pex, de duinen door tot aan Duindorp, daar het steile zandpad (paardenpad) naar boven en linksaf tot aan de Fuutpad, weer linksaf en door de Vogelwijk en langs het Stokroosveld terug naar huis.


's Middags met Hanne en Louise naar de stad gefietst. Het werd een typisch 'Haegsch' uitje met een bezoekje aan Paleistuin Noordeinde, de Antiekmarkt, het Haags Historisch Museum en het Noordeinde zelf met zijn vele galleries. En oh ja, Pulchri niet te vergeten met veel kwaliteitskunst van moderne kunstenaars die door de strenge ballotage van Pulchri zijn gekomen.
Hieronder een impressie van de boeken- en antiekmarkt op de Lange Voorhout.


En een impressie van het bezoek aan het Haags Historisch Museum, met tot 15 mei a.s. de expositie van 'politiek (getinte) humor' waaruit blijkt dat het gezag en hoogwaardigheidsbekleders, alsmede hun beslissingen, sinds jaar en dag op krtische wijze worden bespot en uitgedaagd. Blijft leuk met vele politieke spotprenten, cartoons en legendarische videobeelden van Koot en Bie, Wim Kan en hun opvolgers onder wie Sjaak Bral.


Daarnaast bevat het Haags Historisch Museum de vaste expositie met in de benedenzaal de ontwikkeling van de stad Den Haag (van een onontgonnen veen- en zandgebied 4000 v. Chr. tot en met Den Haag anno 2013), op de tweede verdieping poppenhuizen en veel schilderijen, prenten, videomateriaal en abndere memorabilia die betrekking hebben op ons Koningshuis.


Meer plaatjes van het HHM (niet allemaal even scherp en van goede kwaliteit maar het gaat om de indruk) staan hier in mijn album.

Geen opmerkingen: