donderdag 25 september 2014

Eerste echt herfstige training van 2014

Het werd een beetje manoevreren tussen de buien door, maar achteraf is het alleszins meegevallen met de regen. We hebben het natuurlijk over de laatste woensdagavondtraining van september. Dat was gisteren.

Maar eerst werden de juniorenteams van Haag Atletiek gehuldigd op het terras voor het clubhuis. Daar was alle aanleiding toe: vorige week hebben in Amersfoort de jongens D een eerste plaats behaald in de landelijke finales, de meisjes C een vijfde plaats en de jongens C een tiende plaats. En afgelopen dinsdag hebben de meisjes B zichzelf overtroffen met een vierde plek in Amsterdam. De jeugd bij Haag is de laatste tijd goed bezig!


Maar de ouwetjes doen het ook nog best. Na de huldiging gingen de loopgroepen van start, uiteraard ook Groep 7 met zeer veel dames en drie meelopende mannen: Ton (voldoende hersteld na zijn val vorige week in de kantine), Jan en ik. De training werd ditmaal verzorgd door Henk Moesman, die dat met verve deed.

Op het programma stond een duurloopje van een uur, inclusief een aantal versnellingen. De eerste duurde vier minuten: de groep werd in duo's opgedeeld die achter elkaar moesten lopen, waarbij na pakweg 20 seconden het voorste duo zich liet terugvallen en achteraan de groep aansloot. Het tweede koppel nam dan weer voor 20 seconden de kop over, enzovoorts, Totdat de vier minuten voorbij waren. Op dat moment waren we aan het eind van de Wieringsestraat in Duindorp.
 

De eerste versnellingsloop verliep met enige schoonheidsfoutjes, dus de tweede keer deden wij hetzelfde maar dan vanaf het begin van het havenhoofd tot aan het eind, om het torentje en weer terug.  Nu moesten we wat dichter op elkaar lopen - zodat er geen grote afwijkingen in snelheid ontstonden - en ook werd het 'zich laten terugvallen en achteraan aansluiten' nu beter uitgevoerd. De laatste versnelling was op de terugweg, op de Laan van Poot: ongeveer 600 meter 'in eigen tempo', wat voor de meesten dus neerkwam op een redelijk pittig tempo.  Daarna wat uitlopen, oefeningen en terug naar het thuishonk.


De groepen 5 en 7 sloten zich, al dan niet na het douchen, gebroederlijk - of juist vooral gezusterlijk, want in beide groepen zijn de dames in de meerderheid - plaats aan de lange tafel in de ruimte achter de bar. Trainer Berry was eerder deze week jarig en tracteerde het voltallige gezelschap op koffie met gebak, èchte limburgse vlaaien.  Lekker en gezellig!

Tot slot liggen er nog een paar herfstloopjes in het verschiet waaraan de cultuurbarbaar hoopt deel te nemen (het lijstje is niet uitputtend, waarschijnlijk i.t.t. een aantal van deze loopjes):
Geen opmerkingen: