zaterdag 13 september 2014

Stelletje eikels en andere kleinoden der natuur


Het zomert nog aardig na. Gisteren lekker in de zon gezeten bij La Cantina, de strandtent direct links van de opgang naar de voormalige Norfolkline. Ik had een afspraak met Inge, een van de vrienden uit de 'seventies-clan'. Dat zat al maanden in het vat maar daar kwam steeds niets van. Doel was om gewoon weer eens wat bij te praten. En er viel veel bij te praten. Over gemeenschappelijke vrienden; of wij die-en-die nog wel eens zagen; over de vele korte uitjes en feestjes; over de liftvakantie door Frankrijk destijds met haar en een andere vriend van ons. Over de kinderen. En over nog meer koetjes en kalfjes, waaronder de nodige - weliswaar oude maar dierbare - koeien die wij gaandeweg uit de sloot haalden.

Eerder deze week kwam ik via internet en een vingerwijzing weer in contact met Janneke, een andere jeugdvriendin die al jaren - vanaf haar twintigste - in Frankrijk woont. Ook bij haar en haar gezin zijn wij - een vriend met zijn collega, mijn vrouw, dochter en ik - ooit op bezoek geweest in de Dordogne, nabij Brives. Waar ik toen een geweldige halve marathon heb gelopen, maar dit terzijde.

En zo heeft FB, ondanks alle kritiek die er ook is op dit sociale media-platform, zeer bijgedragen aan reunietjes met vrienden, goede kennissen en collega's van weleer. Mensen die op 'normale' (ouderwetse en grotendeels analoge) manier veel lastiger - of niet - traceerbaar zouden zijn. Zo spelen we allemaal zo van tijd tot tijd achter PC of iPhone Derek Boldje, en dat is op zichzelf al leuk.


Maar waarom ik dit nu schrijf is eigenlijk óók om wat tekst te hebben bij de nazomerse foto's die ik de afgelopen dagen maakte in onder andere De Uithof en Clingendael. Het is immers steeds ideaal weer voor een fietstochtje of wandeling en die zakcamera gaat steeds mee. Op het gevaar af dat ik wat al te veel groen in mijn blogs stop, toch maar weer een selectie gemaakt....


Geen opmerkingen: