maandag 22 september 2014

Vredesmarathon aan de zijlijn

Het afgelopen weekend hebben heel wat lopers de levensduur van hun schoenen verkort door onder andere deelname aan de Vredesloop, de Vredes(halve)marathon, de Vredes-ultrarun, de Van Dam tot Damloop, de... Maar nee, als ik alle loopevenementen moet gaan noemen kan ik net zo goed meteen een linkje naar de een of andere loopkalender plaatsen.


Zelf ben ik gisteren gaan kijken naar de Vredesmarathon, d.w.z. de halve marathon. Daar deden ook een aantal leden van mijn trainingsgroep en (ex)trainingsgroep aan mee. Eerst naar het Statenkwartier (Frankenslag) waar de koplopers juist waren gepasseerd. Even staan kijken en wat kiekjes gemaakt. Daar kwam ik ook 'beroepssupporter' Anne van Dalen tegen met haar onafscheidelijke spandoek.

Anne is de enige ècht enthousiaste loop-supporter in de regio Den Haag, die bij vrijwel alle grote en minder grote loopevenementen in de buurt iedereen - van topper tot allerlaatste loper - luidkeels aanmoedigt. Bovendien heeft zij inmiddels enige landelijke bekendheid gekregen door haar individuele schoonmaakacties, tijdens haar wandelingen ruimt zij, bewapend met prikstok en plastic zak, allerlei ongerechtigheden - zeg maar rustig rommel - op die haar pad kruisen.

Anne en Jeroen
Met Anne fietste ik even later naar het volgende aanmoedigingspunt, Clingendael. Eigenlijk wilden wij eerst koffie maar alles - het Tolhuis aan het begin van de Scheveningse weg, de koffiehuizen en brasserietjes in de Bankastraat enz. - was op dit vroege tijdstip (kwart voor tien) gesloten. In Clingendael kwamen wij dè sportfotograaf van Den Haag tegen, Jeroen Tibbe, die op deze dag ongetwijfeld heel wat fraaie actiefoto's zal hebben gemaakt. De duizenden foto's van de Vredesloop die hij de vorige dag schoot zijn inmiddels allemaal online!

Zelf stelde ik mij een paar honderd meter verder op, even na het bruggetje bij het bos. Daar heb ik een behoorlijk aantal kiekjes gemaakt die helaas niet allemaal goed gelukt zijn (want hier en daar bewogen) maar wel een aardige impressie geven.


Nadat de laatste loper was gepasseerd reden wij richting Malieveld. In 'de poffertjestent' (paviljoen Malieveld) zaten ook enkele clubvrienden die gisteren ook aan de Vredesloop hadden deelgenomen, onder anderen Sherman met zijn Miriam, Laura en Peter en - voormalig topatlete - Rési Fransen.

Eindelijk konden we aan de koffie! Daarna gingen we allemaal ons weegs. In mijn geval werd een relaxde middag - met veel gedoe achter de pc - gevolgd door een avond bij de buren, waar een van de dochters des huizes een verjaardagsfeestje gaf.

Geen opmerkingen: