zaterdag 20 september 2014

Vredesloop van 'Uw Verslaggever'


En toen was er weer de Vredesloop! Het haagse loopevenement waar je kon kiezen voor een jeugdloop, 5 of 10 km en dat - na de CPC - het grootst aantal deelnemers trekt. Zo ook vandaag: er deden ongeveer 8000 mensen mee, waarvan het merendeel voor de langste afstand koos.

Voor de vele looplustigen onder ons viel er veel te kiezen. Daags na de Vredesloop (zondag 21/9 dus) wordt de Vredesmarathon of halve marathon gelopen, ook in Den Haag. Er is ook een afstand voor ultra-lopers, van 60 km. Voor de èchte bikkels onder ons!

En dan heb ik het nog niet over de Van Dam tot Dam loop, waar een aantal Haag-vrienden aan deelneemt. Ik noem geen namen, maar denk bijvoorbeeld aan Paul Kruijsen, Murat Ertop en Marjolein Dam. Met laatstgenoemde heb ik later in de avond bij De Fuut genoten van goede muziek (Smutfish) en kasteelbiertjes. Er zouden wellicht ook anderen komen maar dat was niet het geval.

Maar eerst over de Vredesloop, waaraan vanzelfsprekend veel Haag-leden deelnamen. Ook mensen van Groep 5 en Groep 7. En de oude man, die door supporter Hans Drabbe schertsend 'Uw Verslaggever' wordt genoemd.

'Uw verslaggever' had als enige ambitie om de 10 km in een redelijke tijd uit te lopen (rond 52 minuten) en waarempel, dat lukte. Zij het in 51'38'' netto. Daar moest ik wel mijn best voor doen, maar over de hele linie (deelnemersveld) genomen was het lang niet slecht, getuige onderstaand diagram.

Overigens ben ik de boel aan het flessen (of eigenlijk niet, want ik beken het), want de foto hiernaast is van de Vredesloop 2013. Bomt niet, want toen liep ik ongeveer dezelfde tijd...


Startnummer 2896
NaamFred van der Gon Netscher
Woonplaats's-Gravenhage
AfstandAPM Terminals 10 km Loop
CategorieMan
Totaal plaats781 / 3337
Categorie plaats666
Snelheid11,620 km/uur
5 kilometer25:55
Bruto tijd53:14
Netto tijd51:38
FotoPersoonlijke fotoCertificaatPersoonlijk certificaatShareDeel je uitslag
Uw relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de APM Terminals 10 km Loop:

Save the date!
Opening inschrijving Marathon Rotterdam 14 oktober 2014
Opening inschrijving CPC Loop Den Haag 23 oktober 2014
Opening inschrijving Ladiesrun Rotterdam 14 februari 2015

En morgen (oh nee, vandaag inmiddels) is dus de Vredesmarathon. Daar ga ik niet aan meedoen, zelfs niet aan de halve (zo verstandig ben ik nog wel). maar ongetwijfeld ga ik mensen aanmoedigen en hier en daar een plaatje schieten....


3 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

Hele mooie tijd, Fred. Ik zat een heel stuk achter je.

Fred van der Gon Netscher zei

Hoi Hans, ik zocht al naar jouw uitslag maar kon ´m niet vinden. Vanmorgen kwam ik Anne tegen (bij de Vredesmarathon) die wist te vertellen dat je onder de naam-startnummer van ene Laura genoteerd staat.
En ja, ik heb mijn best gedaan! Wel zaak om de komende tijd niet te veel aan te komen want dan gaan de tijden ook weer omhoog :-)

Annelies en Peter zei

Telkens als ik naar je blog schakel krijg ik een pop-up met mobieltjes te zien. Op zich geen punt hoor. Af en toe word ik erger ik me een beetje aan al die sluipreclames. Waarschijnlijk iets van de blogsite waar je niets aan kunt doen.

Groet,
peter