zondag 30 augustus 2015

Laatste kerkpolderloop van het jaar!


Aan de eerste kerkpolderloop (1984) heb ik niet meegedaan, ik stroomde pas omstreeks 2000 in geloof ik, maar wel leuk om dit oude knipsel uit het fotoboek van Joop Nennie hierbij te plaatsen.

Het werd nog even haasten, want vanwege een defecte trein heb ik vanmorgen een gunstige aansluiting naar Onder Ons, de startlocatie van de Kerkpolderloop, gemist. Vijf voor tien kwam ik aan, dus ik had nog twintig minuten om mij in te schrijven en om te kleden. Voor inlopen had ik toen niet zoveel tijd meer, maar dat had ik in zekere zin al gedaan omdat ik mij al joggend van de tramhalte (Diepenbrocklaan) naar de Mozartlaan had gespoed.

Wie er - tot mijn verrassing - ook waren was een delegatie van Groep 5: Ilse Houtman, Ellis Stolwijk en Dirk Rietberg, niet bepaald de traagsten van het stel. Voor hen was het de eerste keer dat ze aan de kerkpolderloop meededen. De opkomst was, zoals steeds, groot, maar niet zo groot als ik verwacht had, want het was immers de laatste kerkpolderloop van dit jaar. Niet dat de lopers in de regio Delft zich hoeven te vervelen, want clubs als AV 40, Koplopers en Bertus organiseren om toerbeurt vrijwel elke week loopjes.

Welgemoed maar weer aan de start. Een paar minuten voordat het startsein gegeven werd ontstond er een wat warrige situatie omdat opeens vijf, zes auto's vrijwel tegelijkertijd vanaf de parkeerplaats de weg opdraaiden waar de lopers stonden te wachten. Maar uiteindelijk kon de meute vertrekken. Ik liep meteen in een flink tempo maar kon dat redelijk goed vasthouden. Wel gingen veel snellere lopers mij op een gegeven moment voorbij, maar dat is logisch.

Zou het weer 25 minuten plus worden? Het zou leuk zijn als ik er onder zou kunnen blijven. Nu loop ik nooit ´op de klok´ dus het is altijd maar afwachten. Omdat het lopen goed voelde en ik geen inzinking kreeg, zou het kunnen. In de laatste kilometer kwam onze secretaris (Wim van Es) voorbij en riep mij toe dat ik 'in de 24' zou kunnen lopen. Dat gaf mij net dat stukje extra wilskracht om niet te verslappen. Uiteindelijk kwam ik in 24'52'' over de finish. Dik tevreden dus!

De anderen (van Groep 5 onder anderen, maar ook Haag-vrienden onder wie Floris en Iris) hebben ook prima gelopen maar ik weet niet ieders tijd (zal tussen de 20 en 23 minuten zitten), de uitslagen staan hier!

Selfie tijdens het uitlopen...
De komende tijd maar proberen deze lijn vast te houden, want er komen veel leuke loopjes aan waaronder de Vlietloop (volgende week in Voorschoten, de 1 van de 4 loop bij The Hague Road Runners, de Rijk Zwaan Loop (alhoewel dat in hetzelfde weekend valt als de 1 van de 4, dus ik kies voor de laatste) en de Vredesloop.

Na afloop nog even een stukje rustig uitgelopen, gedouchd en met Boudewijn Dede, Paul Wobbe, Michel Out en Hizkia Taal nog gezellig wat gedronken op het buitenterras. Toen ik terugliep naar de tramhalte, stopte Paul Wobbe en hij bood mij een lift naar Den Haag aan. Dat heb ik niet afgeslagen!

Ziezo. Even de logee uitgelaten (de hond van de buren) en nu nog even naar het strand!

Geen opmerkingen: