maandag 10 augustus 2015

Vlinderjacht in Meijendel


Vandaag hadden we best een pittige looptraining door de duinen van het Westduinpark en Kijkduin. Daarover straks meer. Overdag ben ik naar Meijendel gepeddeld, nog steeds in de ban van mijn tijdelijke prikkebeen-psychose. Het lijkt een heel eind, maar zelfs in het matige tempo waarmee ik fiets was ik er binnen drie kwartier.

Bruin zandoogje

Bont zandoogje

Bij bezoekerscentrum De Tapuit stalde ik mijn fiets, haalde mijn camera uit de fietstas, nam een vluchtig kijkje in het bezoekerscentrum waarna ik ging wandelen. Het was vrij bewolkt,maar zo nu en dan brak de zon door het wolkendek. Op die momenten zag ik ook vlindertjes, weliswaar niet in groten getale maar toch. Er waren vooral bonte zandoogjes (2015 is een goed jaar voor deze soort), een bruin zandoogje en ik meende ook een hooibeestje te zien. Ook een paar blauwtjes.

Atalanta

Gehakkelde Aurelia

Citroenvlinder

Keizersmantel

Kolibrievlinder

Glasvleugelpijlstaart
Terug bij het bezoekerscentrum zag ik een groepje mensen bij een grote vlinderstruik staan, met camera's in de aanslag. Het zou toch niet... Ja, het was waar, voor het eerst dit seizoen zag ik een struik vol veelkleurige vlinders! Welke? Uiteraard zijn mijn fotocamera's (zowel pocketcamera als een 'echte' EOS) niet onberoerd gebleven. En aangezien een plaatje meer zegt dat duizend woorden...

Toch nog een paar woorden: in een stukje ruige begroeiïng even verderop waren ook even veel vlinders te zien, waarvan de glasvleugelpijlstaart wel de meest opvallende was. En van de kolibrievlinder heb ik onderstaand fimpje gemaakt. Meer foto's van Meijendel staan hier.


En dan was er de training van maandagavond. Op papier zag het er niet al te zwaar uit: 70 minuten met een paar keer 5x30 seconden in 5 km tempo, 30 sec. rust tussen de tempo's, drie keer 3 minuten rust tussen de series. Maar met de 5 km prestatieloop van zondag nog in de benen, viel het inlopen mij al zwaar. Toch gingen de tempo's goed, maar ja, 30 seconden zijn uiteraard te overzien. Wel had ik op het laatst, op de terugweg door de duinen (waar trouwens de hele training is afgewerkt) best wel pijn in mijn poten, eeeh, benen. De training werd afgesloten met wat core stability oefeningen op het grasveld achter het clubhuis. Toen moest ik nog naar huis lopen maar dat heb ik vooral wandelend gedaan....

Geen opmerkingen: