donderdag 6 augustus 2015

Zomeravondtraining relaxed maar toch zwaarDe ene keer loop je als een zonnetje, de andere keer lijkt het wel of je lood in je schoenen hebt. Dat overkomt ons lopers vrijwel allemaal. In ieder geval was de woensdagavond-training er een in de laatste categorie, wat mij betreft dan. Maar het is volbracht, waardoor na afloop het voldane gevoel toch overheerste.

Veel Nederlanders vieren nog volop vakantie. Maar mogelijk is de periode al iets over zijn hoogtepunt heen, hoe dan ook was onze groep weer groot (niet geteld maar ik schat toch zo'n vijftien mensen). Dit in tegenstelling tot - bijvoorbeeld - Groep 5 die deze avond slechts uit vier mannen bestond, trainer Wim inbegrepen.

Er stond deze avond - onder leiding van Sanny en Arie - een duurloopje op het programma met een stevige kern: 6-4-2 minuten in 10 km tempo, en dat tweemaal. Met telkens één minuut rust tussen de tempo's en tien minuten tussen de series. Eerst een stuk ingelopen, daarna onder leiding van Sanny de warming-up en wat loopscholing gedaan, vervolgens via de duinen naar Kijkduin. Over het fiets(duin)pad langs de Machiel Vrijenhoeklaan liepen we een eindweegs door de duinen, dan rechtsaf via het nieuwe fietspad terug naar Kijkduin, daar weer via het grillige duinpad naast Hotel Atlantic terug naar de Laan van Poot.

Alleen voor mijzelf sprekend, zat 'het stevige' 'm vooral in benen waarin de naweeën van Kerkpolderloop en de maandagavondtraining nog duidelijk voelbaar waren: daardoor voelde het vals plat vanaf het veldje aan de De Savornin Lohmanlaan tot aan Kijkduin extra zwaar aan. Maar ook in het parcours daarna zaten stevige klimmetjes juist op het moment dat sprake was van een tempo. Bovendien was het behoorlijk warm, daar had iedereen mee te maken.

Hoe dan ook heeft iedereen weer zijn of haar beste beentje voorgezet deze avond. De lange nazit op het buitenterras - het werd een zwoele avond - met de nodige verfrissende versnaperingen, was dan ook welverdiend.


Geen opmerkingen: