maandag 24 augustus 2015

Weekje Bronsgroen Eikenhout (2)

Avondwandeling in Euverum. De pot met goud echter wederom niet gevonden!
Maandagochtend 17 augustus deed ik - voor het copieuze ontbijtbuffet - mijn eerste loopje in het bronsgroen. Dat kwam in feite neer op de vaker gelopen route Schin op Geul - Valkenburg via kasteel Schaloen, naar dan in omgekeerde richting en weer terug. In totaal 40 minuten. Het was bewolkt en een beetje 'motterig', maar prima om te lopen.

Op dinsdag 18 augustus vertrokken wij uit Valkenburg voor onze volgende bestemming, Gulpen. Dit na 's ochtends eerst een duurloopje van 55 minuten te hebben volbracht, ditmaal door het mooie Geulpark dat aan de overzijde van het hotel ligt. Daardoor ontdekte ik een alternatieve - nog groenere - route richting Koetshuys en kasteelpark. Deze hebben wij na het ontbijt en de uitcheck - bepakt en bezakt - gelopen totdat we bij het koetshuys uitkwamen en onze weg vervolgden, langs het kasteel naar Schin op Geul. Daar een koffiepauze ingelast en vervolgens het voetpad naar Gulpen opgezocht.


Dat werd toch nog een fikse en pittige wandeling. We hadden weliswaar niet zoveel bagage bij ons - zelf droeg ik een goed gevulde rugzak en een sporttas - maar na anderhalf, twee uur ga je het toch merken. Dit temeer omdat ons volgende logeeradres in Euverem lag, een dorpje (eigenlijk gehucht maar dat klinkt zo denigrerend) even voorbij Gulpen. Dat was dus al snel een half uur langer lopen dan gepland.

Wij arriveerden daar in de namiddag. Het echtpaar Dorien en Jos Meessen ontving ons hartelijk. Dorien is werkzaam in het onderwijsmanagement, Jos is verzamelaar van indianen-attributen en een regionaal bekende troubadour en liedjesmaker, ik heb 'm even gegoogeld...


Na de welkomst-koffie en de bagage op het aangewezen logeervertrek (een half huis, het echtpaar bewoont het nieuw-aangebouwde gedeelte) te hebben neergezet, gingen wij een stuk wandelen en 's avonds naar restaurant Gasthof, in dezelfde straat van ons logeeradres.

Een gezellig restaurant met vriendelijke, attente bediening waar we heel goed hebben gegeten voor een alleszins billijke prijs.


Na het eten weer gewandeld. We liepen langs fruitboomgaarden (vooral appels, peren en pruimen), maisvelden en een grote paardenranch. Op de terugweg ging het licht regenen, afgewisseld met een avondzonnetje. Dat dit een bepaald effect gaf blijkt uit bovenstaande foto, maar zo mooi als de regenboog in werkelijkheid was kreeg ik 'm niet op de plaat. Meer foto's van de wandeling naar Gulpen en in Euverem staan in dit album.

De volgende ochtend, na het ontbijt, namen we afscheid van Jos en Dorien en gingen op weg naar Noorbeek. In de buurt daarvan was ons volgende logeeradres, Hoogcruts. Morgen meer!

Geen opmerkingen: