dinsdag 4 augustus 2015

Over fietsen, vlinderen en rennen


Maandag 3 augustus - Na een paar uurtjes strand bij Kijkduin - waar naderhand toch een stevige bries stond - en een wat actievere middag met fietsen naar Poeldijk (om vlinders te spotten) had ik best zin om 's avonds te gaan trainen. Er stond een duurloop van ca. 75 minuten op het programma, dlp 1 met tweemaal stukken die in dlp 2 werden gelopen. De groep - met Arie en Sandra als trainers - was minder groot dan vorige week maar nog steeds aanzienlijk.

Wij liepen via Laan van Poot en Nieboerweg naar de Houtrustbrug en vervolgens langs de binnenhaven met de vele buitenterrasjes naar de boulevard. Daar gingen we rechtsaf, het stuk van dat punt tot aan het weerstation bij het havenhoofd werd door de liefhebbers in dl. 2 tempo afgelegd. Werd het dat tempo of ging het sneller, duurloop 3? Nou, misschien dl 2,5 al bestaat dat tempo officieel niet. Altijd wat lastig om in te schatten, op het moment dat het lopen niet meer voor honderd procent 'vanzelf' gaat loop je te hard. Althans, voor een training.Maar goed, dit alles is een ieder genoegzaam bekend. Vanaf het weerstation liepen we weer naar de binnenhaven, onder andere via de visafslag. Karin liep nu even via een andere route om de rotte vis-stank te vermijden, - en weer langs de restaurantjes aan de binnenhaven, waar men met verbazing (medelijden? bewondering? spot?) de hollende meute aan zich voorbij zag trekken.

Bij de Wieringenstraat gingen we de duinen in en liepen 'in eigen tempo' richting strandtent 'De Kwartel'. Met de 5 km van Delft en het fietsen van deze middag nog in de benen ging dat niet helemaal vanzelf, ook omdat er een aantal stevige klimmen in dat stuk van ongeveer 1 kilometer zaten. Toch geen verval, integendeel, al attendeerde Sandra mij wel op mijn houding bij het 'heuvel-op' gaan (meer 'recht-op' lopen).

Wederom een mooie middenzware training achter de rug, totaal 13.5 kilometer. Zo komen we weer gestaag in de goede modus voor de loopjes van nazomer en najaar (10 km t/m de (halve) marathon).

Geen opmerkingen: