zondag 5 maart 2017

Opleving in de Delftse Hout

Drie gedreven veteranen tijdens het inlopen: v.l.n.r. Jan Wierenga, meerkamper Peter van der Ham en Carel Koester
Het is alweer een tijdje terug dat ik ècht lekker liep, maar vanmorgen begon het er een beetje op te lijken. Zoals vaker reed ik met 'de twee Jannen' naar Delft voor een prestatieloopje.

Het was de Delftse Houtloop bij AV'40, waar kon worden gekozen tussen 3,5, 7 of 14 kilometer. Wij kozen voor de 'midden-afstand', de 7 kilometer. Dat wil zeggen, Jan Wierenga en ik, want Jan G. had daags ervoor zwaar getraind met een snelle groep en een toptrainer, twee uur achter elkaar met veel tempowerk. Dus vandaag maar even rustig-aan, hij ging mee als toeschouwer en supporter.


Het was vrij druk, waarschijnlijk werd deze loop door menigeen aangegrepen als laatste testloop voor de CPC. Veel bekenden (of ze nu door AV'40, De Koplopers of IJsclub Bertus worden georganiseerd, bij de Delftse prestatielopen zie je steeds dezelfde gezichten). Zo waren Michel en Hizkia weer van de partij, en Paul Wobbe. Wie er ditmaal ook bij was: Carel Knoester, trainer en trainerscoördinator van de CPC-trainingsgroepen binnen onze club. Ook hij ging voor de 7 kilometer.

Dan was er ook nog Peter van der Ham, 70 plusser en veelzijdig atletiek-talent (meerkamper) die in zijn categorie hoge ogen heeft gegooid, ook landelijk.

Om 11:00 uur gingen de lopers van start. De omstandigheden waren gunstig: er scheen een plezierig zonnetje en veel hinder van de wind hadden we ook niet. En het bekende aantrekkelijke parcours door De Delftse Hout, overwegend over verharde paden.

Te merken was dat het verlies van ruim een kilo - lijkt weinig, maar daar moet ik veel voor laten staan - zijn vruchten begint af te werpen: zeven kilometer lang is er in een plezierig aanvoelend tempo en zonder overmatige inspanning gelopen, waarbij ik een aantal lopers passeerde die normaliter ruim voor mij finishen. Uiteindelijk kwam ik in een eindtijd van 37'25'' over de meet. Carel kwam twintig seconden na mij binnen: hij heeft een goede basis gelegd voor de halve marathon volgende week. Zoals eerder gezegd ga ik dan voor de 10 kilometer. Jan W. is helaas uitgestapt wegens krampen in de kuit.

Klik hier voor de uitslagen van de 7 kilometer, en voor de 14 kilometer hier.


In de kantine nog wat nagepraat met deze en gene onder het genot van koude chocomelk of een AA-tje, waarna wij (de Jannen en ik) weer huiswaarts keerden.

Geen opmerkingen: