zondag 12 maart 2017

Zonnige CPC-dag

Vandaag voor de zoveelste keer deelgenomen aan de CPC, maar niet aan de halve marathon. Reden: iets te weinig kilometers gemaakt.

Rond elf uur was ik op het Malieveld. Even zoeken naar het gedeelte waar Haag Atletiek terecht kon om tassen e.d. achter te laten. De eerste die ik zag was het 'Mystery lid' van Haag en snelle dame Marjolein, die - zo bleek achteraf - deze 10 kilometer in 44 minuten zou ronden. En dat met weinig trainen.


Daarna ook anderen onder wie Jacqueline en Robert met hun zoon Koen die juist de vijf kilometer in een mooie 25 minuten had afgelegd. Ik had mij zelf thuis al omgekleed, dus ging meteen een stukje inlopen langs Koekamp en Malieveld. Om 12 uur ging de eerste golf 10 km lopers van start.

Ook al voelt het een beetje of ik het mezelf makkelijk heb gemaakt om voor de tien kilometer te kiezen, toch heb ik er geen spijt van. De meeste lopers die wel de halve hebben gelopen, kregen het op den duur namelijk knap zwaar. Belangrijkste oorzaak was m.i. de plotselinge warmte. Het was weliswaar geen hittegolf, maar na vele weken met een dagtemperatuur onder de tien graden, hakte het plotselinge zonnige weer met minimaal vijftien graden celsius er bij menigeen flink in.

Maar hoe dan ook was het een prachtige lentedag en voor een 5 of 10 kilometer ideaal. Laat ik maar meteen stellen dat ik heerlijk heb gelopen. Niet dat dit onmiddellijk aan mijn eindtijd af te lezen is, maar het voelde alsof ik vleugels had. Sterker: het is best een tijd geleden dat dit zo aanvoelde.


Dat had volgens mij te maken met het feit dat ik in de achterste golf (Golf 3) startte. Dit vanwege mijn late inschrijving. En ook omdat je de eerste 500 meters nauwelijks weg kon, menig loper voelden zich aanvankelijk wat ingesloten. Een paar jonge knapen zochten een gaatje opdat zij meer vaart konden maken en ik sneakte er achteraan. Even flink de pas er in.

Net voordat we linksaf de Javabrug overgingen, was er weer een opstopping zodat we allemaal even stil bleven staan, dat duurde zeker een halve minuut. Maar ook deze knoop loste op. Het duurde even voordat het juiste ritme gevonden was, daarna ging het op rolletjes. Onderweg was ik alleen maar aan het inhalen en passeren, wat mij de suggestie gaf dat ik snel ging maar dat viel wel mee. Of tegen, maar het gevoel fijn te hebben gerend maakte alles goed.

Na afloop weer met de tram naar huis, daar even gedouchd, half uurtje in de tuin gezeten en vervolgens naar de Daal en Bergse Laan (bij de Bosjes van Pex) waar het 10km punt was van de halve marathon. Daar heb ik een tijd gestaan en foto's gemaakt van de vele passanten, vooral van degenen die in het geel-groen van onze club waren gestoken.

Hierbij de foto's!

Daarna teruggelopen naar het De Savornin Lohman Plein, een reep chocolade gekocht bij AH (had ik behoefte aan) en een tijdje gewacht op (randstadrail) lijn 3, die vanwege de halve marathon enkele uren niet had gereden. In De Boterwaag had een aantal Haag-lopers afgesproken om over deze sportieve dag na te praten met een drankje (of meer drankjes). Was gezellig!

Daar kwam ik zowaar een oude bekende tegen met zijn vrouw...


Geen opmerkingen: