dinsdag 28 maart 2017

Stenen kruien op een warme lentedag


Dinsdag volgde in grote lijnen het patroon van maandag, wat tuinwerkzaamheden betreft. Maar 's middags zijn wij met Chloë naar het strand gegaan, een uurtje bij De Kwartel gezeten en af en toe meehelpen met zandvormpjes maken en schelpjes zoeken. Ook in Den Haag was het behoorlijk warm, maar aan het strand stond een frisse wind vanuit het zuiden. Het voor alle zekerheid meegenomen jasje bleek dus geen overbodige luxe.


Eerst iets over de tuin. Het aanleggen van geveltuintjes wordt gestimuleerd in onze gemeente, wie in dat verband straattegels verwijderd kan deze afgeven bij Pluk, in ruil waarvoor je evenveel plantjes terugkrijgt.Met vier halve tegels in de fietstas begaf ik mij naar genoemde kinderboerderij aan de rand van Madestein, bij heemtuin H.J. ten Bosch. Daar heb ik even rondgewandeld. Terug ging ik met drie al aardig gegroeide stekken van kruisbes, zwarte bes en framboos alsmede een pot paarse dovenetels.


Naderhand toch nog naar tuincentrum Hanenburg gegaan om enkele geschikte planten voor dat geveltuintje aan te schaffen. Helaas staan de meeste planten nog niet in  bloei, dus het werd roeien met de spreekwoordelijke riemen. Een paar weken wachten nog, dan zijn er meer bloeiende planten en is het maken van de juiste keuze een stuk makkelijker.

Geen opmerkingen: