donderdag 30 maart 2017

Vierhonderdjes met tandjes erbij...

Het was een pittige training woensdagavond. Het was ook een kleine groep 7 die daaraan deelnam. Dat kwam vooral omdat een aantal dames bardienst had.

De mannen waren bovendien in de meerderheid, wat voor Groep 7-begrippen vrij uitzonderlijk mag heten. Arie was een van hen, als hoofdtrainer leidde hij deze avond de groep.

Het was een heerlijke lente-avond, genieten dus van lopen in de buitenlucht. Het programma begon na een relatief rustige voorbereiding met inlopen naar en door de duinen en loopscholing.
De kern bestond uit tweemaal 6 x 400 meter in 5km tempo, dus in totaal 12 x 400 meter. De eerste serie werd 'buiten' de baan gehouden, dus in en door de duinen. Arie gaf middels een fluitsignaal aan wanneer zo'n tempo ophield, dat was steeds bij twee minuten. Ik had eigenlijk wel zin om die tempo's ècht in het (mijn) 5km tempo van afgelopen zondag te lopen. Dat ging best goed, zeker tijdens de eerste serie, maar eerlijk gezegd deed ik er soms nog een tandje bij, daardoor gestimuleerd door de voorste lopers Berry, Oskar en Barend. 'Lekker gaan'.

Deze foto heeft niks met de training te maken, al was dit wel aan de Laan van Poot, lang geleden (jaren zeventig).
Echt moeite kreeg ik pas bij de gedeelten waar ik het altijd moeilijk krijg, namelijk bij lange stukken heuvelopwaarts, dan zak ik altijd in. Toch kon ik ook hier de 'schade' beperkt houden en na zo'n klimpartij treedt het herstel snel in.

Na die eerste serie werd de herstelperiode gebruikt om naar de baan terug te keren, aldaar werd de tweede serie afgewerkt, ditmaal zes keer één ronde om de baan, dus 400 meter. Ook hier deed ik flink mijn best maar allengs bleek dat ik mijn kruit aardig aan het verschieten was. Waardoor ik de vierde ronde oversloeg. Arie zei dat ik 'te hard' was gegaan deze avond en dat een training geen wedstrijd is. Groot gelijk natuurlijk, op zijn instignatie ging ik mijn vijfde ronde op een ontspannen, 'naturel' tempo lopen. Die rondde ik, blijkens de klok van Arie, in 2 minuten en 3 seconden. Dat was wel andere koek dat het eerste baantempo, dat ging in 1'53''. Ook de zesde ronde nog gelopen maar halverwege hield ik het voor gezien.

Praag 2012
Daarna met z'n allen nog een stukje uitgelopen.

Maar al met al is er toch heerlijk gelopen ondanks mijn overmoedige uitschieters, en later in de kantine kon onder het genot van thee resp. Leffe Bruin worden teruggekeken op de training, diverse vakantietrips en persoonlijk lief en leed van deze en gene.

En ook een terugblik op een actief dagje, want 's ochtends is er gewandeld en met onder anderen Arie en Wim wat ijzer omhoog gedrukt. Genoemde heren kunnen al aardig overweg met 80 en zelfs een paar keer 85 kilo, zelf houd ik het nog maar even bij 10 keer 70 kilo en een paar keer 75 kilo, wat vorige week een keer gelukt is.


Vandaag een rustdagje en misschien even op pad om een zoom(tele)lens voor mijn canon EOS600D - via internet besteld van mijn verjaardagsgeld - uit te proberen.


Geen opmerkingen: