zondag 19 augustus 2018

Bradelier en Kerkpolder: 2x5 = 10

Twee wedstrijd- of prestatieloopjes in één weekend. Niet aan te raden, en zelf heb ik dat nooit eerder gedaan. Maar tweemaal vijf kilometer in een weekend waarbij één in rustig tempo: dat moet kunnen. Maar waarom zou je dat willen?

Nou, eigenlijk omdat ik een nogal traditioneel mens ben en de Kerkpolderloopjes bij de hoogzomermaanden horen als slagroom bij aardbeien. Voor mij dan. Dus na de Bradelierloop afgelopen zaterdag - waar ook onze club goed vertegenwoordigd was - zondagochtend weer aan de bak. Ik was trouwens niet de enige, ook Pierre, Leen en Paul W. waren bij de Kerkpolderloop weer van de partij. En Michel en Hizkia, die zijn er ook altijd.

Maar even terug naar zaterdag. Op naar De Lier. Ik kon meerijden met Anno G. die ook Jan G. had opgehaald. Ruimschoots op tijd waren wij in De Lier. De Bradelierloop mag zich verheugen op veel belangstelling van lopers, vooral die uit het Westland en omgeving. Dat was ook nu het geval. Het werd al snel behoorlijk druk in en rond het sportcomplex waarbinnen onder meer de kleedkamers waren en boven de ruime restauratiezaal waar later de prijsuitreiking plaatsvond.




Met de aanwezige Haagleden van Groep 7 liepen we wat in en deden een paar oefeningen. Daarna naar de start.

Zelf sloot ik evenals de vorige keer helemaal achterin het startvak aan, waardoor ik na het startschot pas ruim een minuut later de startmat passeerde. Vervolgens netjes vijf kilometers over het verharde parcours en door de mooie omgeving volbracht, in 26:37''. Waarbij moet worden aangetekend dat de meeste lopers het onderweg flink warm kregen, ondanks de bewolking en de wind. Toen ik na afloop en zelfs na een kwartier 'uitwasemen' ging douchen, gutste het transpiratievocht daarna weer even hard van het lijf.

De andere lopers van onze groep hebben ook 5 km gelopen. Dit omdat de Braderieloop deel uitmaakt van het Agium-circuit. Door omstandigheden kon ik niet aan alle (of minstens vijf) lopen binnen dat circuit deelnemen, dus val ik daarbuiten. Maar ach, zo'n ramp is dat niet.

                                  
De volgende dag, vanmorgen dus, weer vijf kilometer, ditmaal in Delft. Steels verliet ik huis en haard, omdat ik na een langdurige babysit-avond kort had geslapen (van 03:00 tot 06:00 uur) en niemand wakker wilde maken. Ook nu weer ruim op tijd - vóór negen uur - bij Sportcentrum Allround, waar deze keer de Kerkpolderloop gehouden werd.

Heel rustig liep ik in - was toch van plan om rustig-aan te doen - en op een bepaald moment liep ik samen met Spartaan Ton van Kleef op. Zo liepen we een paar rondjes over het parkeerterrein tot we net genoeg opgewarmd waren.

Zoals gepland, werd het een rustig loopje, al moet ik bekennen dat het, naarmate de loop vorderde, toch wat intensiever leek te worden.

Dat komt omdat ik zeker drie kilometer lang achter Leen aanliep. Dat lukte aardig en zonder noemenswaardige inspanning, maar de laatste anderhalve kilometer liep hij toch meer op mij uit. De laatste kilometer vanaf Onder Ons over het bospaadje naar het sportcentrum, kwam Michel Out (die ook eerste werd in de 50+ categorie van het Agium Run Circuit), mij de laatste 150 meter voorbij (kun je nagaan, hij heeft echt rustig-aan gelopen vandaag!) en spoorde mij aan om nog een tandje erbij te doen, hetgeen ik deed. Toch lukte het mij nu niet om onder de 27 minuten te blijven (was ook niet de opzet) en kwam in 27:07" over de finish.


Geen opmerkingen: