woensdag 8 augustus 2018

Spaanse caravaan in Alhambra


Toepasselijk nummer van een legendarische groep bij deel twee van mijn vakantiefoto's.

We waren op de tweede dag van ons verblijf in Andalusië in Granada. En wie Granada zegt, zegt Alhambra. Dus daar moesten we heen! Van tevoren had ik online al tickets geboekt, bij een plaatselijke kiosk konden we de toegangskaarten ophalen.


En dan de zware weg naar boven, een soort 'stairway to heaven' tot aan de hemelpoort, in dit geval de toegang tot Alhambra. Het werd niet een in elk opzicht hemelse ochtend, maar dat lag niet aan Alhambra met zijn paleis, fraaie tuinen en mooie doorkijkjes. Echter bleek aan het slot van ons bezoek dat de portemonnee van mijn vrouw vakkundig was gerold, met contact geld en - erger - alle pasjes en ID-kaart er in. Tot op de dag van vandaag weten we nog niet waar en hoe dat precies is gebeurd.


Dus de rest van de middag besteed aan allerlei handelingen: opbellen met de bank om pasje te blokkeren, aangifte doen bij de politie, ambassade bellen die adviseerde een urgentieverzoek voor een voorlopig reisdocument bij hen aan te vragen - volledig gedocumenteerd gedaan, nooit meer iets van gehoord - enzovoorts. Moet vermelden dat de receptioniste van het hotel ons zeer behulpzaam was met kopieën maken en scannen van van alles en nog wat. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en we hebben zowel de verdere reis als het verblijf in diverse hotels zonder problemen volbracht. En we zijn thuisgekomen!

Geen opmerkingen: