maandag 27 augustus 2018

Laatste Kerkpolderloop en andere kunststukken

Voor de laatste keer dit jaar werd De Kerkpolderloop gehouden. De leukste kleinschalige loop in de regio, alleen is het met de publicatie van de uitslagen de laatste weken droevig gesteld. Maar ja, voor slechts twee euro per loop mag ik eigenlijk niet mopperen...

Hoe dan ook: zondagochtend weer vroeg erheen, ruim een uur voor de start waren wij al bij Onder Ons. Ditmaal waren er meer clubvrienden dan anders, ze hadden er kennelijk zin in.


Zelf was ik van plan om lekker pittig te gaan lopen, geen 'slow start' (hoewel dat doorgaans veel verstandiger is) maar gaan met die banaan. Uiteraard zou ik weldra worden ingehaald door mijn snellere vrienden, maar alla. Ondanks een fikse verkoudheid - wat zich vooral uit door nachtelijk hoesten - ging het lekker. Toen even na het 1 km punt een aanmerkelijk afgeslankte Bert Gerritsma mij inhaalde poogde ik met hem mee te gaan. Hetgeen ruim drie kilometer wonderwel lukte, al moest ik hem de laatste anderhalve kilometer toch laten gaan.

"TheFour M's": Marlon, Mattijs, Mulay en Michiel
Nog één kilometer te gaan, ik hoorde de heldere stem van Pierre niet al te ver achter mij. Ah, hij ging mij vast inhalen. Ik liet mij bij het ingaan van het pad naar de Kerkpolder een paar seconden - hooguit vijf - stilvallen maar hervatte snel mijn pas toen Pierre passeerde.


Het was Mulay die ons nog opzweepte om het laatste restje er uit te persen, hetgeen resulteerde in een nagenoeg gelijke finish van Pierre en mij, ik kon hem nog maar net een paar passen voor blijven. Mijn tijd was 26:20'', nog niet de gedroomde 'onder de 26' maar wel de snelste tijd tot nu toe deze zomer. For what is worth...

Viktor en Rolf in De Kunsthal

Ik kon niet te lang blijven, want we zouden vandaag nog een tripje met de trein gaan. Wat ging het worden: Zaanse Schans? Haarlem? Gouda of Amsterdam? Uiteindelijk werd het Rotterdam, niet te ver van huis.


Het kwam eigenlijk wel goed uit, want ik moest nog altijd naar De Kunsthal, waar momenteel een even grote als grootse expositie is van de kunstwerken - want zo kun je de ontwerpen wel noemen -  van het illustere mode-duo Viktor en Rolf.






Nu heb ik niet bij uitstek 'iets' met mode, maar ook niet niets. Maar wat daar in die Kunsthal staat tentoongesteld overtrof mijn stoutste verwachtingen. Schitterend, indrukwekkend, toppunt van creativiteit en schoonheid. Ziezo, dat waren wel weer genoeg superlatieven waar 'wij' als nuchtere Nederlanders niet gek op zijn. Maar mooi was het zeker.

Uiteraard heb ik het een en ander bij elkaar gekiekt en samengebracht in bijgaand album. Het geeft een zwakke indruk van wat er zoal te zien is. Maar nog beter is om zelf een kijkje te gaan nemen, de expositie duurt tot 30 september.

Geen opmerkingen: