vrijdag 17 augustus 2018

De ditjes en datjes van deze week


De afgelopen week was een beetje wisselvallig, als we het over hardlooptrainingen hebben. Maandag liep ik met de groep mee, er stond een vrij pittig programma op het schema: 2-4-4-2 minuten, en dat tweemaal, in 10 km. tempo. We gingen de duinen in waar het programma werd uitgevoerd. Waarschijnlijk omdat ik daags ervoor 5 km voluit heb gelopen, vond ik het (nou ja, mijn benen vonden het) na één serie welletjes en ben teruggegaan.

Ook woensdag leek de training (baantraining met 400 en 200 meters) mij wat te veel van het goede, zeker omdat ik mee wil doen aan de Bradelierloop. Die is morgen (zaterdag), dus werd het woensdag een sololoopje, een duurtraining van ca. een uur met op het laatst wat versnellingen. Wel 's ochtends nog het krachthonk bezocht.

En vanmorgen toch nog de helft van de "Maarten-training" (tweehonderdjes op de baan, voorafgegaan door wat speels inlopen met oefeningetjes) volbracht. In mijn geval dus 5 X 200m, die gingen steeds in 49/51 seconden en dat is toch een stukje sneller dan de afgelopen maanden. Nu is snelheid op mijn leeftijd niet meer zo van toepassing, maar het geeft toch een prettig gevoel als het 'lekker' gaat.

Ons groepje was niet groot maar kende een zeer gevarieerde samenstelling: de jongste was zeventien en de oudste zeventig. :-) We spreken over Eveline en haar dochter Merel, Jos, Pierre en Saskia die 'als een trein' ging. Als afsluiter werd 400 meter gelopen en kwam ze uit op 1:30'. Weer een sterke dame er bij!

Eveline deed niet mee vanwege een geïrriteerde achillespees maar was voor de gelegenheid tijdwaarnemer. Dochter Merel nam op overtuigende wijze de honneurs waar.


Voor de rest: maandag nog naar het Kinderboekenmuseum ("Kikkermuseum') gegaan, ideaal met kleinere kinderen. Zeker als het regent, en dat was het geval.


Woensdagmiddag even naar de stad. Eerst naar de bibliotheek om boeken terug te brengen, daarna een rondje om de Koekamp gelopen. Daar zag ik dat het grootste edelhert zijn gewei had 'geveegd'. Over een maandje begint de bronst weer, dan zal ik diverse malen op de Hoge Veluwe te vinden zijn, of wellicht in andere gebieden waar ik foto's en dergelijke kan maken.



Op weg naar huis kreeg ik een 'Appje' van Arne, hij zat bij De Boterwaag. Dat was een impliciete boodschap aan vrienden om met hem een biertje of zoiets te drinken. In negen van de tien gevallen kan ik niet, want andere bezigheden of te ver weg, maar nu was ik toch op weg naar huis dus even later zaten we bij Rootz. Was even gezellig en we kregen nog bitterballen van twee dames die ze niet 'op' kregen.


Tenslotte ook nog even - dat was donderdagmiddag -  naar de buurttuin aan de Kornoeljestraat gegaan. Je kunt daar in bepaalde bloemenperken terecht om een ruiker samen te stellen. Een schaar kun je er even lenen. Twintig stelen voor één euro!

Geen opmerkingen: