vrijdag 31 augustus 2018

Boerderij 't Geertje: voor wie iets Wilders wil

De warming up
Het was weer een hoogst aangename trainingssessie deze morgen. Het bekende verhaal: tien keer 200 meter op de baan, voorafgegaan door een lichte warming-up/inloop op een veldje bij Sporthal Hellas. Dit alles onder enthousiaste begeleiding van trainer Maarten.


Over de hele lengte van het veldje stonden tassen, rugzakken en wat dies meer zij opgetapeld. Allemaal bagage van jongens en meisjes die bij ons op de baan een introductieweek van de HALO hadden en vandaag gingen vertrekken.
Een ploegje behoorlijk snelle dames - Ilse, Ellis, Febe, Eveline, Marloes en Saskia - gaven acte de présence en lieten het merendeel van de heren - Rob, Jos, Wim, Jan en Fred - steeds hun hielen zien. Voor mezelf sprekend (of schrijvend zo je wilt): het ging 'lekker'. Weer was ik steeds ietsje sneller dan de keren daarvoor, ik liep zo tussen de 48 en 51 seconden. Ik heb overigens aan 'slechts' zes van de tien keer meegedaan omdat ik ook nog even het krachthonk in wilde. Dat gold ook voor trainer Wim die voor de eerste keer meeliep. Na de eerste relatief rustige ronden zag hij de laatste ronden 'het licht'. 
Filmpje staat hier!
Daarna ging de groep in het 'kindercrèche' deel van het clubhuis in de weer met matjes en ballen, allerlei grondoefeningen voor buik- en rugspieren en core stability. Maar daar heb ik niet aan meegedaan, ik ging nog wat bankdrukken.


't Geertje


Nee, we gaan het niet over politiek hebben. 't Geertje slaat in dit geval niet op een politicus maar op een kinderboerderij. Niet zomaar een kinderboerderij, het is misschien wel de leukste in de regio en misschien zelfs in de hele provincie. We gingen er gisteren heen, vooral voor kleindochter Chloë maar opa vond het ook te gek! 


Ik ging met Randstad Rail lijn 3 naar Zoetermeer Stadshart, waar mijn dochter mij ophaalde, ik kon het laatste stuk naar Zoeterwoude met haar meerijden.


De boerderij is met het openbaar vervoer namelijk moeilijk te bereiken - tenzij je een half uur flink doorlopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte geen bezwaar vindt - en bevindt zich midden in een landelijke omgeving. Zoals het vroeger was, zeg maar, in de jaren vijftig van de vorige eeuw.




Het complex en de gebouwen (met onder meer een restaurant, winkel en een biologische boerderij) die op het terrein staan - ademen een nostalgische 'Ot en Sien' sfeer. Toch is het geen openluchtmuseum: het is een èchte boerderij met alle mogelijke boerderijdieren: uiteraard koeien die grazen in de wei en 's middags naar binnen worden geleid om gemolken te worden.

 

Verder zijn er paarden, kippen, hanen, varkens en geiten, véél geiten die je kunt voederen met briks en de jonge geitjes met melk. Ook worden de geiten gemolken, en van de melk wordt onder meer kaas gemaakt en in een pittoreske winkel - naast tientallen andere producten van het land - te koop aangeboden.


Wij hebben zelf drie kaasjes gekocht, deels met geitenmelk, anderdeels met koeienmelk bereid. Zeer smakelijk! Ook nog een zakje kruidenthee er bij.



Verder is er een speeltuin voor de kinderen. Erg leuk allemaal, en wat mij betreft een oase in onze inmiddels volkomen verstedelijkte randstad. 

 

Geen opmerkingen: