donderdag 18 juli 2019

Kleurig kuurtje


De afgelopen dagen waren dat letterlijk: veel afgelopen. Al moet gezegd dat het maandag nergens naar leek. Of in elk geval voelde. Het werd een (solo) duurloopje dat eigenlijk die naam niet mag dragen. Benen en knieën wilden absoluut niet wat ik wilde, ik kon mij amper in een tempo van zes kilometer per uur voortbewegen. Over het strand, 'On the Edge of the deep green sea'... Liep overigens al met al zo'n 70 minuten. Wist wel waaraan die krakkemikkigheid lag, ik heb mij de dagen ervoor de tandjes gefietst en als ik dat doe krijg ik daar naderhand last van bij het lopen. Vooral de knieën raken dan min of meer geblokkeerd. Bovendien daags ervoor vijf kilometer vrij voluit gelopen.

Dat krijg je als je als oudere man een hardloopblog bijhoudt. Hardlopen wordt steeds meer een 'struggle' maar - hoe paradoxaal dat ook klinkt - je gaat er toch steeds welgemoed en vol blijde zin mee door. En dat zal niet veranderen denk (en hoop) ik. Kortom, er is niets tragisch aan. Hooguit tragikomisch misschien, in de ogen van anderen.

Dus woensdag nog een duurloopje! 's Avonds kregen we de kleinkinderen dus besloot ik na de sessie in het krachthonk - en het gezamenlijke koffiedrinken na afloop - overdag te gaan lopen. Al snel bleek dat ik iets meer was hersteld hoewel van soepel lopen nog niet ècht sprake was.

Via sportpark Laan van Poot liep ik richting oprit Fuutpad en daar het Westduinpark in. Vervolgens ging de route naar het strand en langs de vloedlijn naar Kijkduin. Even voorbij Kijkduin - en de laatste strandtent, People - keerde ik terug. Daar begon ik een deel van de training zoals die op het programma stond uit te voeren: dat kwam neer op vier keer vijf minuten in sneller tempo, met tussenpauzes van 3 - 5 minuten. Al lopende kwam ik uit bij de Machiel Vrijenhoeklaan. Die liep ik af tot aan de De Savornin Lohmanlaan, linksaf, bij de waterpomp aan het eind rechtsaf de Laan van Poot op. En zo 'naar huis' d.w.z. het sportpark.

Toch al met al het nodige gelopen. En tussen de bedrijven door ook weer wat geschilderd. Nog een keertje de engelse kuur om af te kicken, dan maar iets anders bedenken



Geen opmerkingen: