maandag 22 juli 2019

Vreemdgaan...

Omdat er op het trainingsschema een duurloop van 90 minuten vermeld stond, en ik (momenteel?) in een andere groep train, durfde ik het wel aan deze avond. Mooie gelegenheid om aan mijn duurvermogen te werken en omdat het niet snel zou gaan, ook een soort van herstel.


Maar dat viel tegen! Het inlopen met de groep Maarten/Chris kostte mij al moeite, ook omdat ik last had van een gevoelige linker hamstring met uitstraling vanuit de bil en de naweeën van de kerkpolderloop gisteren.

Ik haakte direct na de warming up af en besloot voor mezelf een stukje te lopen. Echter toen kwam ik op de vernieuwde Sportlaan Mulay tegen met zijn groep. En zo gaat dat: hij vroeg om met hem mee te gaan. Tegenstribbelen had geen zin, dus ik ging mee.

Al lopend door de Vogelwijk, zag Mulay een jonge huisvader bereid een groepsfoto te maken. Ik had mijn telefoon bij mij, dus je begrijpt....


Achteraf gezien moet ik zeggen dat het mij niet tegenviel. De training deze avond had het een karakter van een zeer uitgebreide warming up van zo'n 100 minuten. Daarin zaten de elementen 'heel rustig lopen', oefeningen, vele malen (20 keer?) 'heuveltje op' rennen, steeds met een andere variant. Ook elkaar al rennend vast/tegenhouden. En afsluitend zo'n tien maal 1 minuut versnellen, met de laatste vijf ècht heel snel, om niet te zeggen voluit.

Het gekke is dat ik mij na die training een stuk beter voelde dan daarvoor. Maar morgen (dinsdag) wordt er ècht uitgerust. De kans dat dit op het strand gaat gebeuren lijkt levensgroot aanwezig.

Geen opmerkingen: