zaterdag 25 juli 2020

Freewheelen in corona-tijd.

1982: geen anderhalve meter, wel 42 kilometer...
Mooi toch, al die jonge(re) koppies, een afvaardiging van de loopgroepen van Haag die zich in 1982 aan het Amsterdamse avontuur gingen wagen. Kwam de foto tegen bij het overzetten van foto's van de PC naar een USB-stick.

Leuke herinnering. Maar we lopen nog, zij het niet meer van die grote afstanden. Waar waren we gebleven? Woensdag met Pierre en Ton G. wat bankdrukken in het honk, daarna wat uitgelopen op het grasveld achter het clubhuis. Niet lang, amper een kwartier omdat een lichte pijn in mijn rechterknie hinderde. Waarschijnlijk kwam dat door een val twee dagen eerder: gestruikeld over een uitstekende stoeptegel.


Woensdagavond laat nog even naar de club gegaan, getriggerd door clubvrienden uit de 'bierspecials-app'. Het was gezellig om op het buitenterras bij te beppen. Het was er windstil en de temperatuur zacht, dus het was daar meer dan goed toeven. Hoe het in het najaar en winter zal gaan met covid-19, geen idee. Er zal sowieso goed en 'corona proof' geventileerd moeten worden in het clubhuis.

Donderdagochtend ging het beter, op het programma stond 7 x 2 minuten met 1 minuut tussenpauze. Maar ditmaal is niet met de groep gelopen - men had andere verplichtingen - dus zo goed en zo kwaad als het ging zelf iets gedaan. Uiteindelijk kwam het neer op zes maal twee minuten, wel met langere tussenpauzes, maar de laatste ca. 850 meter liep ik wel voluit, wat neerkwam op 4'25''.

En vrijdag was het echt wat freewheelen. Eerst een beetje inlopen met de groep van Maarten, daarna met Pierre naar het krachthonk. Daar was nog een derde persoon bezig, die mij woensdag al was opgevallen vanwege het razendsnelle tempo waarmee hij een 200 meter op de baan liep, ca. 21/22 seconden. Naderhand hoorde ik dat hij Nederlands Kampioen op de 200 meter was en zelfs sneller was dan Churandy Martina. Wonderlijk groepje zo: twee recreërende oudjes en een heuse kampioen in één vertrek. Toch nog het krachthonk even verlaten om drie 'tweehonderdjes' mee te doen. Het ging wonderwel, in 50/52 seconden.


Vanmorgen de eerste bramen geplukt, dat doe ik elk jaar om jam te maken. Lekker voor bij de cornflakes met melk. Ik haalde mijn oogst bij de groenstrook langs de Laan van Meerdervoort en het veld bij de De Savornin Lohmanlaan. Er zijn veel bramen dit jaar maar het overgrote deel is niet rijp, het was echt een kwestie van 'cherry picking' maar dan met bramen. De braamstruik in onze tuin hangt vol vruchten maar ook daar is het aantal zwarte en dus rijpe exemplaren op de vingers van twee handen te tellen. Maar voor dit moment zit er wel een aardig potje jam in.



Geen opmerkingen: