zondag 26 juli 2020

Leuke middag met dochters van de koning!

Deze wat wisselvallige, maar uiteindelijk zeer zonnige zomerzondag, werd geopend met een loopje van een uur, met tweemaal een kilometer (de eerste en de laatste) bijna voluit. Ik kwam wel moeilijk op gang, stopte regelmatig en moest zeker in het begin flink 'douwen', maar uiteindelijk is het volbracht.

's Middags op de fiets naar AV Sparta in Het Zuiderpark. Aanleiding was niet een loop of ander atletiekevenement, evenmin een training. Nee, er zou een heus live optreden komen van de zingende zusjes Nina en Laura Philips oftewel ATKD (All The Kings Daughters). Een concert in corona-tijd, dus met een beperkt aantal toeschouwers (het werden er uiteindelijk ca, 15).


De groep had publiek gemaakt dat zij in coronatijd wilden optreden voor een beperkt publiek, zelfs huiskamerconcerten waren mogelijk. Dit omdat alle grote muziekfestivals en zaalconcerten vooralsnog zijn afgelast. Het was Sparta-atleet Mattijs van Dulkenraad die op de oproep reageerde en in staat bleek een kleinschalig concert in of voor het clubhuis van AV Sparta te regelen.


Vervolgens nodigde hij een select gezelschap muziekvrienden uit onder wie familieleden (o.a. zijn broer en vader Ruud van Dulkenraad (die ooit de rechterhand van Paul Acket was en hoofdredacteur van het destijds befaamde muziekmagazine Muziek Expres) en sportvriend Marlon Voorn. En ook uw cultuurbarbaar had de eer tot de genodigden te behoren.

Ik was ruim op tijd, op Mattijs en Marlon na was het nog rustig. In de kantine waren de tafels keurig opgesteld, met inachtname van de anderhalve meter regels en op elke tafel wat snacks.

Toen de dames later arriveerden, stelden zij voor buiten op te treden, vóór het clubhuis. Wat uiteraard wel zo plezierig was op dit moment.

Inderhaast werden de houten buitenbanken-met-tafel rond het virtuele podium geplaatst, waarna het concert kon beginnen. ATKD had er plezier in en wij toehoorders veel plezier in het luisteren. Overwegend zelfgeschreven liedjes en enkele covers waaronder Fire van Bruce Springsteen en In The Ghetto van Elvis Presley.

Leuk was het informele, losse sfeertje waarbij tussen de nummers door spontane gesprekjes ontstonden met de aanwezigen. Duidelijk werd dat muziek hen met de paplepel is ingegoten; zij zijn opgegroeid in een muzikale omgeving waarbij allerlei (oude) verhalen en muziek in de breedste zin belangrijke inspiratiebronnen waren. Zij genoten hun opleiding aan een muziekschool. Klassiek geschoold als zij zijn zongen ze onder meer in kerkkoren. 


Na afloop van het koor was het tijd voor de merchandising. Zelf kocht ik twee EP-CD's als aandenken en tevens als dank voor het (gratis) concert. Maar er waren ook t-shirts (Mattijs heeft er een aan, zie boven).

Al met al een leuke middag gehad!

Geen opmerkingen: