vrijdag 10 juli 2020

We zijn weer begonnen!


Langzaam en nog niet helemaal zeker komt er meer reuring aan de Laan van Poot. De loopgroepen zijn al een week of wat actief, zelfs zonder de anderhalve meter, zij het dat er voor en na de training (bij sociaal contact) wel weer die anderhalve meter afstand in acht moet worden genomen.

Het clubhuis is gedeeltelijk open, maar alleen voor toiletbezoek en het neerzetten van je spulletjes. De kleedkamers zijn niet open en er kan ook (nog) niet worden gedouchd. 

Tot deze week was ook het krachthonk niet toegankelijk. Nu wel, zij het onder voorwaarden. Zo mogen daar maximaal drie personen tegelijk trainen, waarbij een ieder een handdoek meeneemt om op bv. de bankdrukbank neer te leggen. Verder staat er ontsmettingsspul om de toestellen voor en na gebruik te reinigen. 

Gisteren ging ik voor het eerst even kijken aan de Laan van Poot, op de bonnefooi. En zowaar waren twee mensen actief in het honk, de supersnelle topatlete Elsbeth en haar coach. Het was dus mogelijk om even te bankdrukken. Nou, het was te merken dat ik bijna een half jaar niets heb gedaan op dat vlak, want drukte ik in februari - weliswaar af en toe - nog tienmaal tachtig kilo weg, nu kreeg ik al moeite bij de vijftig kilo, en drie keer zeventig kilo (slecht uitgevoerd) was het maximum. Niets forceren en blijven oefenen maar.

Later deze donderdag weer met het bekende groepje in Meer en Bosch gelopen: een kort maar pittig programma was het, 2-1-2 minuten en dat drie keer. 1 minuut herstel tussen de tempo's en 3 minuten seriepauze. Het ging best goed, al heb ik de laatste twee minuten niet vol gemaakt. Dat ik echter het grootste deel van de training goed 'mee kon' met de anderen beschouw ik als winst.

Ook de volgende dag (vandaag dus) even mee ingelopen met de Vrijdagochtend Baangroep, maar na één 'tweehonderdje' ging ik met Ton Gerritsen het krachthonk in. Uiteindelijk had ik gisteren al de nodige tempo's gedaan. We hebben netjes aan de voorwaarden voldaan en zelfs van die blauwe huishoudhandschoentjes aangetrokken, we zagen er uit als halve gynaecologen. Ook nu wat lichte oefeningen in het krachthonk, daar bleef het bij.

Thuis probeer ik - tussen huishoudelijke klusjes, boodschappen doen en andere zaken in - wat te schilderen. Leuke bezigheid. Hieronder een detail van een stukje 'werk in uitvoering', waarschijnlijk in of na het weekend gereed... 



Geen opmerkingen: